Според държавния глава на Сащ, ситуацията е излязла извън контрол

...
Според държавния глава на Сащ, ситуацията е излязла извън контрол
Коментари Харесай

Тръмп иска спиране на помощта за пострадалите от горските пожари в Калифорния

Според президента на Сащ, обстановката е излязла отвън надзор поради некадърното ръководство на служителите

Американският президент Доналд Тръмп прикани Федералната организация за ръководство на изключителните обстановки (FEMA) да спре финансовата помощ за потърпевшите от горските пожари в Калифорния, в случай че служителите не могат да се оправят с цялата обстановка. Държавният глава насочи апела на 9 януари обичайно в Туитър (@realDonaldTrump).
" Милиарди долари се изливат в щата Калифорния поради горските пожари. Ако тези пари бяха ръководени, пожарите в никакъв случай нямаше да зародят. Докато не се вкара ред, което е малко евентуално, подредих на FEMA да не превежда пари. Това е позорна обстановка в живота и финансите ", се споделя в известието.
Според Washington Post, към този момент не е ясно дали известието е предписание до FEMA, а от ведомството отхвърлят коментар, уточнявайки, че има спиране във федералното финансиране.

Вчера ИНСМАРКЕТ писа, че няколко американски застрахователни компании, изплатили компенсации на потърпевши от горските пожари в Калифорния предходната есен, подадоха правосъдни искове против Pacific Gas&Eectric (PG&E), енергийната компания на Сан Франциско. В правосъдния иск на един от застрахователите - State Farm, като причина се показва неспособността на енергийната компания да поддържа електропроводите и другото си съоръжение в непрекъснат режим на сигурност, изключващ възникването на пожар.
Освен State Farm, правосъдни искове са подали и Allstate и USAA.
По-рано пък от Munich Re оповестиха, че калифорнийските горски пожари са били най-скъпата естествена злополука за предходната година по размер на общите и на застрахованите загуби.
Още по тематиката 10 Януари 2019 | US-застрахователи съдят енергийна компания поради горските пожари в Калифорния 29 Ноември 2018 | Обновена прогноза за загубите от пожарите в Калифорния: $19 млрд.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР