Според данните, публикувани от пазарния анализатор JATO Dynamics, най-продаваните автомобили

...
Според данните, публикувани от пазарния анализатор JATO Dynamics, най-продаваните автомобили
Коментари Харесай

Топ 10 на най-продаваните коли

Според данните, оповестени от пазарния анализатор JATO Dynamics, най-продаваните коли за първите 6 месеца на годината са пикапите Ford F-Series. Повече от половин век тези коли са най-продавани в Съединени американски щати, а в този момент, в своето тринадесето потомство, F-Series е най-продаван и в света с осъществени 534 827 продажби на 56 пазара.

Второто място също е за добре прочут състезател. То се заема от най-продавания модел в историята на автомобила – Toyota Corolla/Auris, осъществена в размер от 478 122 бройки. Corolla е на пазара от 52 години.

Подиумът добавя най-продаваният модел в Европа. VW Golf е съумял да пласира на пазара 431 836 бройки, което е извънредно достижение поради обстоятелството, че този модел е на пазара към този момент 6 години.

В оставащите седем места в Топ 10 има три модела на Honda, по още един на Volkswagen и Toyota, както и изненадата Chevrolet Silverado (трето поколение) на десетата позиция. От него се осъществени 326 427 бройки.

Преди него на четвърта позиция се подрежда Honda Civic с продадени 412 664 автомобила за шест месеца. Следващ в класацията е Toyota RAV4 с 395 816, което прави модела най-продаваният SUV на планетата за въпросния интервал. Плътно зад него е Nissan X-Trail с 392 489 продажби. Volkswagen Passat е на седмата позиция със своите 356 566 продажби. В Европа седаните губят от ден на ден клиенти за сметка на SUV колите, само че Passat държи водачество в света.

На осма и девета позиция са два модела на Honda – CR-V и HR-V са осъществили надлежно 339 081 и 334 917 бройки за първата половин година.

Двуличието на Илон Мъск, който ще направи Tesla частна с пари от Саудитска Арабия

Пред този кемпер няма граници
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР