Според данните от търговията в сряда, стойността на априлския договор

...
Според данните от търговията в сряда, стойността на априлския договор
Коментари Харесай

Петролът стартира с повишение на цените


Според данните от търговията в сряда, цената на априлския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се усили с 0,63 $ или 0,95 % до 67,08 $ за барел.

Фючърсът за месец март за петрола вид WTI по време на търговията на NYMEX нарастна с 0,83 $ или 1,48 % - до 56,92 $ за барел. Договорът за април се усили с 0,71 $ или 1,3 % - до 57,16 $ за барел. Повишението на WTI се случва за шеста поредна сесия, като в сряда доближи най-високата си цена от ноември. Както се вижда цената на Brent също продължава да върви настойчиво нагоре.

Тази заран петролът в границите на азиатската търговия също започва с покачване, реагирайки на данните на Американския институт за нефт (API) за по-малък от упования растеж на запасите от горива в Съединени американски щати.

Цената на контракта за април за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран започва с покачване от 0,17 $ – до 67,25 $ за барел.

Стойността на фючърса за април за петрола вид WTI на NYMEX се усилва с 0,3 $ – до 57,46 $ за барел.

Според данните на API комерсиалните ресурси от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица са се нараснали с 1,3 млн. барела, на бензина са спаднали с 1,6 млн. барела, а на дестилати – със 758 хиляди барела. Сега се чакат формалните данни на EIA, които ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.

Както стана ясно от известие на организация Bloomberg в сряда техническата комисия към ОПЕК+ оцени на 83 % равнището на осъществяване на договорката за ограничаване на производството на нефт от всички участници. На равнище ОПЕК осъществяването е 91 %.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР