Според данните от търговията на 7 септември, стойността на ноемврийския

...
Според данните от търговията на 7 септември, стойността на ноемврийския
Коментари Харесай

Петролът поскъпва в края на седмицата

Според данните от търговията на 7 септември, цената на ноемврийския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се усили с 0,29 $ – до 54,49 $ за барел.

Октомврийският контракт за лекия нефт вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) загуби 0,07 $ от цената си – до 49,09 $ за барел.

Тази заран петролът започва с леко покачване, завършвайки седмицата при позитивна наклонност.

Отслабването на курса на $, възобновяване на работата на нефтопреработващите фабрики в Тексас и вярата за продължение на съглашението с ОПЕК оказват позитивно въздействие върху динамичността на петролния пазар.

Цената на ноемврийския фючърс за цената на петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран се усили с 0,24 $ – до 54,73 $ за барел.

Стойността на петрола вид WTI с доставка през октомври в границите на търговията на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се увеличи с 0,12 $ – до 49,21 $ за барел.

Инвеститорите сега са обърнали погледа си към урагана Ирма, който се движи в посока към Флорида. В този щат няма нефтопреработващи предприятия, като в Тексас, само че следствията от урагана може да се отразят на търсенето на нефт в посока намаляване.

Към момента към момента не работят към 12 % от нефтопреработващите фабрики в Съединени американски щати.

Управлението за информация към министерство на енергетиката на Съединени американски щати (EIA) заяви за покачване на петролните ресурси с 462.353 млн. барела.

От своя страна S&P Global Platts заяви, че добива на нефт в страните членки на ОПЕК е намалял за пръв път от пет месеца – със 170 хиляди барела спрямо юли – до 32,65 млн. барела дневно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР