Според данните от търговията на 21 януари стойността на договора

...
Според данните от търговията на 21 януари стойността на договора
Коментари Харесай

Петролът поевтинява поради песимизма по отношение на световната икономика


Според данните от търговията на 21 януари цената на контракта за март за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се усили с 0,04 $ – до 62,74 $ за барел.

Февруарският фючърс за WTI на NYMEX се усили с 0,21 $ до 54,01 $ за барел.

Тази заран по време на азиатската търговия цените на петрола се намаляват заради възобновяването на опасенията свързани с темповете на растеж на международната стопанска система.

Мартенският фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран започва с намаляване от 0,53 $ до 62,21 $ за барел.

Стойността на фючърса за WTI за месец март на NYMEX се намалява с 0,37 $ – до 53,67 $ за барел.

Международният валутен фонд (МВФ) през вчерашния ден утежни прогнозата си от октомври за международната стопанска система през 2019 година до 3,5 % от 3,7 %. През 2020 година МВФ чака растеж от на международната стопанска система от 3,6 %.

Прогнозата за страните с формиращи се пазари и за разрастващите се страни през тази година също е намалена с 0,2 п.п. - до 4,5 % и ускорение до 4,9 % през 2020 година Прогнозата за растежа на китайската стопанска система остава до 6,2 %. Китай от своя страна в понеделник заяви за закъснение на растежа на Брутният вътрешен продукт за предходната 2018 година до 6,6 % (най-ниският за съвсем десетилетие). В допълнение ограничаването на добива от страна на ОПЕК смъкна напрежението измежду вложителите във връзка опасенията от остатък на предложенията. Сега, съгласно наблюдаващите на пазара въпросът, изключително след данните на МВФ към този момент е какъв брой ще спадне търсенето в Китай и в света.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР