Според данните от търговията на 10 юни стойността на августовския

...
Според данните от търговията на 10 юни стойността на августовския
Коментари Харесай

Петролът се опитва да поскъпва


Според данните от търговията на 10 юни цената на августовския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон спадна с 1 $ или с 1,58 % - до 62,29 $ за барел.

Фюърсът за юли за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поевтиня с 0,73 $ или с 1,35 % - до 53,26 $ за барел.

Тази заран цените леко нарастват, като вложителите се пробват да преценяват обстановката на пазара и по-точно съотношението сред търсенето и предложенията.

Фючърсът за август за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures нараства с 0,22 $ или с 0,35 % - до 62,51 $ за барел.

Стойността на фючърса за WTI за юли на NYMEX се усилва с 0,36 $ или с 0,68 % - до 53,62 $ за барел.

Инвеститорите показват терзание от спад на търсенето на нефт поради възходящите търговски опасности заради продължаващите неприятни връзки сред Съединени американски щати и Китай. Има упования, че водачите на двете страни ще обсъдят комерсиалното съглашение в границите на срещата на G20, която ще се организира в Осака, Япония в края на месец юни. Преди ден президентът на Съединени американски щати заплаши Китай с нови мита, в случай че водачът на страната Си Дзинппин не дойде за срещата на G20.

В същото време те не престават да наблюдават деликатно и дейностите към продължение на договорката по ограничение на добива от страна на ОПЕК +.

Министърът на финансите на Русия Антон Силуанов в понеделник изрази очакване, че международните цени на петрола може да паднат под 40 $ за барел и даже да са по-близки до равнището от 30 $ за барел, в случай че ОПЕК+ не успее да реализира съглашение за ограничаване на добива на нефт. Такъв сюжет не се изключва и от министъра на енергетиката на Русия Александър Новак. В същото време, по думите на енергийния министър на Саудитска Арабия, Халид ал-Фалих точно Русия е страната, която не е взела решение за продължение на договорката.

Сегашното съглашение изтича в края на юли. Очаква се в края на юни страните да се съберат на среща, на която да обсъдят продължаването на съглашението. Експертите занапред показват упования, че това ще е една от най-трудните срещи, поради обстановките към Иран, Венецуела, растежът на шистов нефт в Съединени американски щати, комплицираните взаимоотношения сред ОПЕК и страните отвън картела.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР