Според данните от ново изследване, публикувано от American Heart Association,

...
Според данните от ново изследване, публикувано от American Heart Association,
Коментари Харесай

Коя е най-вредната напитка в света

Според данните от ново проучване, оповестено от American Heart Association, най-вредният за човешкия организъм артикул са диетичните газирани питиета.

Газираните питиета, които не са със захар, с със захарни заместители и се считат за диетични, покачват риска от пораждане на инсулт, откриват учените.

Дори единствено едно кенче газирана напитка " без захар " дневно, усилва освен тройно риска от инсулт, само че и от развиване на малоумие.

Причината е, че изкуствените подсладители, употребявани в диетичните газираните питиета, са доста нездравословни. Типичен образец за това е аспартамът . Доказано е, че попадайки в човешкия организъм, аспартамът се разпада на фенилаланин, аспарагинова киселина и метанол, които са токсични.
 Снимка 436936

Освен това аспартамът се натрупва в основния мозък и провокира анормална интензивност на неговите нервни кафези. В композиция с другите изкуствени субстанции в състава на диетичните газирани питиета, той натоварва и черния дроб. Сред другите негативи на аспартамът е, че поради него се натрупват токсични отлагания в чревния тракт.

Затова в случай че не можем изцяло да изключим диетичните газирани питиета от менюто си, то най-малко дано се опитаме да понижим потреблението им.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР