Според данните на вътрешното ведомство точно регламентираната до момента бройка

...
Според данните на вътрешното ведомство точно регламентираната до момента бройка
Коментари Харесай

Полицаите по морето ще работят извънредно нощем срещу 25 ст. на час


Според данните на вътрешното ведомство тъкмо регламентираната досега численост на униформените от вътрешността на страната, които ще са в помощ на сътрудниците си по цялата плажна линия и курортите към нея, е 947, сочи информация на вътрешното ведомство, представена от " Монитор ".

Командировъчните за чиновниците на Министерство на вътрешните работи не се разграничават по нищо от тези на останалите държавни чиновници - по 20 лв. дневно, когато са отвън дома и обитаемото си място.

Полицаите ще не престават да получават главната си заплата, а командировъчните ще бъдат взети като бонус, само че единствено при изискване, че не се хранят и не пият вода в поделения и бази на Министерство на вътрешните работи. Такива обаче липсват по Черноморието. Така че главната част от изпратените служители на реда ще вземат 20-те си лв. за всеки прекаран ден на морето.

Основната концепция е да патрулират по плажа и в регионите към брега денем. Те ще вършат това от 8:30 сутринта до 17:30 вечерта. Всеки спомагателен час по-късно ще им се заплаща по 25 ст. Толкова е плануваното заплащане за ексклузивен труд.

" Не можем да приемем, че нощната обиколка по заведенията ще ни се заплаща по 25 стотинки. Обещаха парите да са най-малко двойни, което отново не ни устройва. Не можем да следим дилъри за 25 ст. на час ", оплакаха се редови служители на реда пред " Монитор “. Те даже се ожалиха, че нямат летни униформи като на сътрудниците си от велополицията.

Вместо с къси гащи, те ще би трябвало да са със зимните си панталони. Единственото, което ще получат, са 1-2 нови тениски с надпис " Полиция ".

Министерство на вътрешните работи ще им покрие пътя в двете направления и спането.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР