Според данни, публикувани вчера, дори населението на Китай е намаляло

...
Според данни, публикувани вчера, дори населението на Китай е намаляло
Коментари Харесай

Намалява ли населението на света

Според данни, оповестени през вчерашния ден, даже популацията на Китай е намаляло за първи път от над 60 години. Но казусът не е единствено в тази страна, отбелязва Euronews. Ако прогнозите за 2100 година, оповестени от Организация на обединените нации предишния юли, се окажат правилни, доста страни, изключително в Европа и Азия, ще се изправят пред същите демографски процеси.

През последното десетилетие популацията на осем страни с над 10 милиона поданици е намаляло. Повечето са в Европа. Наред с Украйна, чието население понижа фрапантно поради съветската инвазия, понижава и популацията на Италия, Португалия, Полша, Румъния и Гърция.

Във всяка страна работят неповторими за всяка страна аргументи, само че общата е ниското равнище на раждаемост. Според Световната банка, в южно- и източноевропейските страни да вземем за пример, коефициентът на раждаемост е 1,2 до 1,6 деца на жена, до момента в който необходият индикатор за поддържане на постоянна популация е над 2.0. Извън Европа, Япония също бележи спад и застаряване на популацията, още веднъж поради ниска раждаемост,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР