Според данни на Института за анализи и оценки в туризма,

...
Според данни на Института за анализи и оценки в туризма,
Коментари Харесай

По-скъпа ли ще е почивката за българите този Великден?

Според данни на Института за разбори и оценки в туризма, чака се 320 хиляди българи да тръгнат на път за Великденските празници тази пролет.

При разбор на офертите от туроператорите пък, излиза наяве, че пакетите за отмора тази година са сред 15 и 30% по-скъпи от миналата, само че и търсенето е по-засилено.

От друга страна, също регистрират растеж на интереса към кредитните артикули. Има ли връзка и какъв брой в действителност коства една отмора в страната през празничния интервал?

У нас максимален интерес обичайно съставляват спа хотелите, курортите по планините и морето.

Великден тази година се пада по-рано и въпреки през април ползата към планините към момента да е по-силен, търсене за морските курорти също не липсва.

Наблюдават се най-много запитвания от северната ни съседка, а след две по-спокойни години, хотелиерите се надяват Великден най-сетне да постави началото на един мощен летен сезон.

Бърза информация в онлайн уеб страниците за резервации демонстрира, че междинната стойност на нощувка за двама в морските курорти за пролетните празници е към 100-130 лева с включена закуска, до момента в който в спа хотелите по ски курортите цените са приблизително сред 150-200 лева на нощувка за същата услуга.

Данните от Института за разбори и оценки в туризма пък сочат, че приблизително за четиричленно семейство почивката по Великденските празници ще излезе към 1000 лева

Цените на пакетите варират доста по отношение на включените услуги и улеснения като е допустимо да доближат даже двойно оскъпяване според от желанията на гостите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР