Според д-р Лалков личните лекари трябва да наблегнат на диагностиката„Нямаме

...
Според д-р Лалков личните лекари трябва да наблегнат на диагностиката„Нямаме
Коментари Харесай

д-р Лалков: Броят на направленията за PCR тест не бива да се ограничава

Според доктор Лалков персоналните лекари би трябвало да наблегнат на диагностиката
„ Нямаме информация с какъв брой PCR теста ще разполага всеки персонален доктор, само че не трябва тази численост да се лимитира. Тепърва следва да бъдат изяснявани ужасно доста неща.
Намираме се напълно първоначално. Вероятно това ще бъде несъмнено с спомагателен анекс ", съобщи лекар Андриан Лалков - зам.-председател на Софийското сдружение на общопрактикуващите лекари, в ефира на „ Събуди се ".

Според него ще има хора, които ще желаят тестуване без да демонстрират признаци, само че е на мнение, че е работа на лекарите да отсяват тези хора.

„ Приветстваме решението, че най-сетне ни се дава опция да назначаваме PCR проби. Въпросът опира до диагностика. Така или другояче е ясно, че лекуване няма. ", сподели Лалков
Той е на мнение, че няма място за терзание поради възходящия брой на новозаразени в страната. Според него би трябвало да се акцентира на диагностиката, с цел да могат персоналните лекари да са точни в преценките си.

„ Настояваме пациентите да имат връзка с нас. Телефонният диалог е нужен, а когато преценим, вършим и обзор. Ние не можем да кажем на пациентите да не идват. Приемаме ги, преглеждаме ги и назначаваме лекуване ", изясни Лалков.

Според него една от огромните благоприятни условия за делене на потока от пациенти е записването на час. По този метод лекарите могат да преценяват в какъв времеви период да пристигна пациентът, според от неговите недоволства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР