Според CNN в момента се правят тестове, за да може

...
Според CNN в момента се правят тестове, за да може
Коментари Харесай

САЩ проведоха операция срещу лидера на ИДИЛ, по непотвърдена инфформация е убит

Според CNN сега се вършат проби, с цел да може публично да се удостовери гибелта на водача на джихадистката група. Източник на ABC показва, че ал Багдади взривил жилетката си с експлозиви, с цел да се самоубие.

Американски командоси са атакували укриващия се от 5 години водач на терористичната организация " Ислямска страна " в събота и по предварителна, само че непотвърдена към момента информация Абу Бакр ал Багдади най-вероятно е бил погубен. Това оповестиха редица осведомителни организации, а президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в Twitter, че ще заяви огромна вест в Белия дом в неделя сутринта (в 16.00 часа българско време)..

Първите известия са спорни, като съгласно източници на CNN и Newsweek Абу Бакр ал Багдади е бил погубен. Информацията занапред следва да бъде доказана. Ако ликвидирането на Ал Багдади се удостовери, това ще е тежък удар по организацията, за чието възобновление още веднъж има опасения след отдръпването на американските войски от Сирия и турската атака против кюрдски отряди, изиграли решаваща роля за прогонването на ислямистите.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Според източници на Newsweek от американската войска интервенцията е станала в северозападната провинция Идлиб. Потвърждение на тази информация би означавало, че командосите на Съединени американски щати са работили в регион, компактно следен от Русия и Турция.

Reuters заяви, че иранските управляващи са били осведомени от сирийските си сътрудници, които са получили информация на място, за гибелта на Багдади по време на интервенцията. Ирак също е бил осведомен от източници в Сирия, че Ал Багдади е погубен, показва организацията.
" Нашите източници от вътрешността на Сирия потвърдиха пред иракски разследващ екип, претрупан със задачата да намери Багдади, че той е бил погубен дружно с персоналния си бодигард в Идлиб, откакто скривалището му било разкрито, до момента в който се опитвал да изведе фамилията си от Идлиб през турската граница ", декларира един от източниците й.

BBC цитира Мазлум Абди, пълководец на Сирийските демократични сили (SDF), ръководени от кюрдите, който съобщи, че в неделя е осъществена " историческа сполучлива интервенция " е резултат на " взаимна разследваща работа " със Съединени американски щати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР