Според членовете на партията на Мелони целта на закона, който

...
Според членовете на партията на Мелони целта на закона, който
Коментари Харесай

Италианското правителство иска да въведе глоби за използване на английски думи

Според членовете на партията на Мелони задачата на закона, който беше необятно наказан в страната даже от най-известния италиански учени по италианска филология и лингвистика, влиятелната Академия каузи Круска, е да „ отбрани и разпространява италианския език “ и отбрана на националната еднаквост.

Новият закон, подсилен от Мелони, беше препоръчан от Фабио Рампели, член на долната камара на Народното събрание на Италия. В известие, прикачено към профила му в Twitter, депутатът цитира образец за по този начин наречената " англомания ", при която италианските политици и бюрократи ще бъдат санкционирани, в случай че законът бъде признат.

„ Ние приказваме италиански в долната камара “, написа Рампели. „ Продължаваме да се борим да използваме нашия език вместо британски. Не можем да разберем за какво назоваваме автоматизирания дезинфектант за ръце „ диспенсър “.

Вместо да употребява британската дума „ диспенсър “, държавното управление на Мелони желае да принуди чиновниците да употребяват доста по-многословната италианска „ dispensatore di liquido igienizzante per le mani “.

Италианският език, сходно на множеството други европейски езици, пое доста британски термини през...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР