Според БСП управляващите се опитват да прокарват лобистки интереси с

...
Според БСП управляващите се опитват да прокарват лобистки интереси с
Коментари Харесай

БСП обвини управляващите в лобизъм заради новия пътен закон

Според Българска социалистическа партия ръководещите се пробват да прокарват лобистки ползи с новия закон за пътните транспортни средства. Социалистите считат, че новите законови разпореждания ще се усилят разноските на водачите, както и административния тормоз над тях.

На " Позитано " 20 през днешния ден депутатите Георги Свиленски и Димитър Данчев оповестиха, че законът, чието публично разискване завършва на 19 август, би трябвало да бъде изменен, а по-късно обсъждан и одобряван, дружно с наредбите към него.

Един от текстовете регламентира въвеждането на самобитно досие за всички пътни транспортни средства, в което ще се записва цялата информация, обвързвана с техническото им положение, претърпени произшествия и преминати поправки (още за закона четете тук). Според Българска социалистическа партия това ще затрудни водачите и е ненужно в 21-и век.

" Държавата бяга от контролните си функционалности - ще спре да управлява пунктовете за механически обзор и ще ги даде на частни компании. Регистрацията на коли също ще се прави от частни компании ", сподели Георги Свиленски.

Българска социалистическа партия упорства още министър председателят Бойко Борисов да поеме политическата отговорност за пожара на автомагистрала " Струма ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР