Според БСП тол системата не била проходила, както твърди регионалният

...
Според БСП тол системата не била проходила, както твърди регионалният
Коментари Харесай

Според БСП тол системата не е проходила, а е прокуцала

Според Българска социалистическа партия тол системата не била проходила, както твърди районният министър Петя Аврамова, а "прокуцала ". Това стана ясно от думите на депутата от левицата Димитър Данчев на конференция на "Позитано " 20 след формалния старт на тол системата на 1 март.

"От септември предходната година, когато трябваше да проработи системата, се споделяше, че тя е в тестова употреба. Сега преди няколко часа научихме от Олег Асенов от АПИ, че системата е на режим "асистирано правоприлагане ". 2 години ръководещите се чудят какво разбиране да измислят за този безпорядък ", уточни Данчев. По думите му АПИ е похарчила 1.3 млн.лв., с цел да мести пътните знаци. "Как ги е местила без това да бъде конкретизирано с общините, би трябвало да отговорят от организацията ", акцентира аленият народен представител.

Той упорства GPS-тракерите да бъдат интегрирани към тол системата, тъй че да стартира обикновено отчитане и да няма закъснение по границите. Според него е неприемливо през месец март да прехвърляш на общините отговорности за поддръжка, прехрана и ремонт на пътища, които авансово е заложено да ги поддържа страната, в случай че те не са получили средства за това във към този момент признатите им бюджети.

Народният представител от групата на социалистите Георги Свиленски добави, че тол системата е ориентирана към три субекта - жители, общини, превозвачи. Българска социалистическа партия предлага описът с проблематичните пътища за винетна такса да бъде обновен, защото няма по какъв начин в средата на март общините да поемат отговорността за ремонт на пътища. "Днес има неуспех с тол системата, няма какво да ни убеждават, че ъпдейтвали ", счита Свиленски. "За тази обстановка сега има един виновен, споделя се Бойко Борисов. Миналата седмица на чуване в Народното събрание на всички заложени въпроси, той не отговори на нито един. Не схваща защо става въпрос. Всички решения носят неговия автограф, българските жители би трябвало да знаят кой е отговорен за проблемите с тол системата ", добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР