Според БСП станалото вчера в Македония е прекрачило всички граници.БСП

...
Според БСП станалото вчера в Македония е прекрачило всички граници.БСП
Коментари Харесай

БСП: Македония прекрачи всички граници вчера

Според Българска социалистическа партия станалото през вчерашния ден в Македония е прекрачило всички граници.

" Българска социалистическа партия възразява изрично против подхванатите от управляващите на Република Северна Македония дейности към честванията в Скопие на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев ". Това се декларира в позиция на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия във връзка на честванията, заяви пресцентърът на левицата.  

" Български жители бяха целеустремено възпрепятствани да пресекат границата и да отдадат респект на гроба му, към публични български представители беше проявено неприемливо пренебрежение, затруднено беше отразяването на честванията от българските медии, разгласи се черен лист за възбрана на жители на Европейски Съюз да влизат в РСМ ", се показва в позицията.

В нея се отбелязва, че напрежението е било подклаждано в продължение на седмици и това е намерило израз в събитията от 4 февруари, съобщи през днешния ден.бг.

Според социалистите решението на 47-ото Народно заседание да разреши начало на договарянията на Република Северна Македония (РСМ) за участие в Европейския съюз е било преждевременно. Действията на управляващите на нашата съседка още един път удостоверяват оценката на Българска социалистическа партия, че Република Северна Македония не е посочила нужния прогрес, се споделя в позицията.

" Поддържаме признатата единомислещо предходната седмица декларация на Народното събрание, която възвърне единството на българските позиции по връзките на България със Северна Македония. Призоваваме служебното държавно управление прецизно да се придържа към нея ", се показва в текста на позицията. Тя приключва с послание към страните-членки на Европейски Съюз и към Европейската комисия да спомагат за РСМ да се върне към осъществяване на поетите към България задължения и да бъдат предпазени правата на жителите с българско съзнание в страната.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР