Според Брюксел турският президент Реджеп Ердоган е нарушил духа на

...
Според Брюксел турският президент Реджеп Ердоган е нарушил духа на
Коментари Харесай

ЕС обмисля единен отговор срещу бойкота на Ердоган

Според Брюксел турският президент Реджеп Ердоган е нарушил духа на комерсиалните съглашения с Европейски Съюз с апела си за протест на френските артикули, по тази причина се обмисля възможен отговор на дейностите му.

Блокът преглежда антидъмпиговите следствия като допустимо деяние против търговията с Турция съгласно лица, осведомени със случая, съобщи Politico. Говорител на Европейската комисия не разяснява дали се приготвя нещо сходно в реалност, само че съобщи, че настояването на Ердоган нацията му да спре да поддържа френския бизнес подпокава политическата благосклонност, на която би трябвало да се основава свободната търговия сред Европейски Съюз и Анкара, защото подписаните сред тях съглашения го плануват.

Най-силните апели за нападателна реакция от страна на блока идват от Гърция и Кипър, които в продължение на седмици поставяха въпроса за налагане на наказания на Турция поради противоречивите изследвания за природен газ във водите на Средиземно море.

„ Турция направи миграцията оръжие, в този момент и търговията. Какво друго би трябвало да направи, с цел да предприемем дейности? Трябва да преустановим митническия съюз “, съобщи Ана-Мишел Асимакопулу, заместник-председател на комерсиалната комисия на Европейския парламент. „ Няма да търгуваме с някой, който ни изнудва и бойкотира “, добави още тя.

Асимакопулу прикани за привикване на съвещание, по време на което да се обсъдят хипотетичните нарушавания на комерсиалните задължения на Анкара, като неприемане на разпоредбите на Европейски Съюз за държавна помощ и рестриктивните мерки върху фармацевтичните артикули от страните в европейската общественост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР