Според британското разузнаване пандемията от коронавируса може да идва от

...
Според британското разузнаване пандемията от коронавируса може да идва от
Коментари Харесай

От Острова: Заразата тръгнала от лаборатория в Ухан

Според английското разузнаване пандемията от ковид може да идва от китайска лаборатория в град Ухан, заяви в. Daily Mail.
Последните данни не оспорвали информацията, че вирусът има скотски генезис, само че за сметка на това не се изключва опцията той да е предаден за първи път сред хора след приключване от лаборатория в Ухан.
Изданието се базира на информация от член на английския комитет за справяне с изключителни обстановки " Кобра ", който се управлява от премиера Борис Джонсън.
Твърдение от Русия: Борис Джонсън ще бъде подложен на кислороден уред.
Досега се смяташе, че смъртоносният вирус е бил предаден за първи път сред хора от пазар за живи животни в Ухан. Сега английските управляващи подлагат на подозрение тази доктрина, написа " 24 часа ".
В град Ухан се намира Института по вирусология, най-модерната лаборатория от този вид в Китай. Той се счита за едно от най-сигурните уреди, построяването му коства над 40 млн. евро. Сградата се намира на километри от пазара за диви животни.
В града обаче има и втори институт - Център за надзор на болесттите. Той се намира едвам на 4 км от така наречен " влажен пазар ".
През 2018 година бе оповестено, че в Института по вирусология може да се организират опити със мощно смъртоносни вируси като ебола. Но макар репутацията му на висока сигурност има непотвърдени локални известия, че служащите в института се заразили, откакто са били напръскани с кръв, а по-късно пренесли болестта в локалното население. В същото време се има вяра, че в Центъра за надзор на болесттите са се провеждали опити върху прилепи, за - да се изследва предаването на вируси върху хора.
Американският специалист по биосигурност проф. Ричард Ейбрайт съобщи, че въпреки доказателствата да демонстрират, че COVID-19 не е основан в лабораториите на Ухан, той елементарно би могъл да " избяга " оттова, до момента в който е бил оценен.
Същевременно учени настояват, че тежките случаи на заболяването при здрави и младежи са поради гените или вирусния товар. Според някои откриватели значим фактор е количеството вирус, постъпило в тялото на инфектирания. Колкото е по-голяма дозата, толкоз по-неблагоприятен е и изходът.
Други считат, че това е обвързвано евентуално с генетичната предразположеност. С други думи, има хора, чиито гени ги вършат по-уязвими на вируса, до момента в който се популяризира в тялото.
Според италианския професор Клаудио Мастрояни коронавирусът поразява освен белите дробове, а и останалите органи, разпространявайки се на микроциркулярно равнище в последния етап на болестта.
Още: " Оптимистични вести от Италия за ковид, само че като цяло по света ситуацията е тежко "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР