Според британско проучване една жена се поглежда в огледалото над

...
Според британско проучване една жена се поглежда в огледалото над
Коментари Харесай

Защо изглеждаме по-добре в огледалото, отколкото на снимка?

Според английско изследване една жена се поглежда в огледалото над 70 пъти дневно. Тя ще се увери, че гримът ѝ е наред, косата е подредена, ще се огледа да види дали е цялостна.

Но едно е да се погледнем в огледалото, друго е да си създадем селфи. В огледалото постоянно изглеждаме по-добре. Защо се получава по този начин?  Вижте в канала какво пояснение дават специалистите:

1. Огледален облик

В огледалото не виждаме същинския си облик, виждаме го в действителност навръх назад. И гледайки се всеки ден в огледалото, привикваме с обърнатия си облик. Така че в случай че не се виждате постоянно на фотоси, на процедура нямате престава по какъв начин изглеждате в действителност. 
               

A post shared by (@bathrooms_of_insta) on Oct 30, 2019 at 7:36pm PDT

2. Моментен надзор

Когато се гледаме в огледалото, имаме цялостен надзор над всичко - светлина, ъгъл, поза, изражение. Когато обаче се забележим на фотография, всичко е към този момент минало. Ако желаете да имате повече хубави фотоси, репетирайте пред камерата на смарт телефона или пред огледалото.
               

A post shared by (@luciapadovano94) on Oct 30, 2019 at 11:41am PDT

3. Светлината

Мозъкът ни елементарно се приспособява на всяка светлина и очите ни рядко намират разликата онлайн. Камерата не работи по този метод и улавя всички тонове и сенки. -->
               

A post shared by (@_laoraaa_) on Oct 30, 2019 at 1:23pm PDT

4. Обстановката

Когато се гледаме в огледалото, ние най-често сме вкъщи или някъде, където знаем какво да чакаме. Същевременно фотосите в обществените мрежи са мощно манипулирани и в последна сметка рядко има общо с действителността.
               

A post shared by (@marka.yt) on Oct 31, 2019 at 12:43am PDT

5. Детайлите

Когато гледаме в огледалото, ние гледаме съответна част от лицето си - устни, нос, очи. Рядко гледаме цялото лице. Като се забележим на фотография обаче, виждаме целия " пейзаж ".
               

A post shared by (@soy.camilarojas) on Oct 30, 2019 at 7:21pm PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР