Според британския вестник The Daily Mail това неочаквано заключение е

...
Според британския вестник The Daily Mail това неочаквано заключение е
Коментари Харесай

От какво се нуждаят децата, за да пораснат високи: неочаквано заключение на учени

Според английския вестник The Daily Mail това ненадейно умозаключение е направено от специалиста по развиване, професор Barry Bogin.

Той сравнил междинния растеж на хората в едва развитите и стопански мощните страни. Според професора неналичието на обич от близки и вяра за бъдещето предизвиква „ отровен прочувствен стрес “, който блокира хормоните, нужни за растежа и развиването.

„ Тези фактори са от значително значение за поддържането на на практика всички човешки биологични функционалности, в това число смилането на храната, положителната имунна система и цялостното благополучие и позитивния мироглед за живота “, споделя той.

Според Богин, Гватемала, където жителите живеят в условия на неустановеност, политически безредици и са изложени на принуждение, живеят най-ниските поданици в света. Средният растеж на мъжа там е към 163 см, а на дамата - 149 см.

В същото време в Нидерландия, където обществените грижи и сигурността на жителите се поддържат на високо равнище, междинният растеж на мъжете е към 183 см, а при дамите 169 см.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР