Според британкото издание DailyMail, което се позовава на светския сайт

...
Според британкото издание DailyMail, което се позовава на светския сайт
Коментари Харесай

Арета Франклин казва последно Сбогом

Според британкото издание DailyMail, което се базира на светския уебсайт Showbizz411 и обявата на журналиста Роджър Фридман, Арета Франклин е в тежко положение и е обградена от най-близките си в дома си в Детройт, Съединени американски щати.

Кралицата на соул музиката или "LadySoul ", както е известна измежду почитателите си се бори с раково заболяване от 2010 година.

Последната обществена изява на звездата беше през ноември 2017 година, когато тя излезе на сцената за благотворителен концерт за фондацията на Елтън Джон. "Това беше чудотворно шоу, имайки поради, че Арета към този момент се бореше с изтощението и дехидратацията ", написа Фридман, описвайки представянето й във Филаделфия.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ АРЕТА ФРАНКЛИН ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

В изявление за радио от Детройт звездата споделя, че ще продължава да записва, само че стопира със театралните изяви.

Разследващият публицист Хари Хеърстън разгласява туит в обществените мрежи, съгласно който той е приказвал с непосредствен на певицата, който споделя, че тя не се усеща добре.

Spoke with close friend of Aretha Franklin and family. Iconic singer not doing well.
— Harry Hairston (@harryhairston) August 13, 2018
Освен с рака, Арета Франклин се е борила и с алкохолна взаимозависимост, както и с проблеми с тежестта си през целия си живот.

Звездата на соул музиката е кръстница на трагично починалата Уитни Хюстън, която назовава една от най-хубавите певици, които в миналото са заставали на сцена.

Арета е родена на 25 март 1942 година в щата Тексас.

Тя се занимава с музика още от дете, като пее в църковния хор на татко си, който е свещеник. На 18-годишна възраст взема решение да пробие в комерсиалната музика и го прави с голям триумф.

Остава в историята на музиката с песни като "Respect ", "Natural Woman ", "Say a little prayer ". Изпълнителката е измежду най-награждаваните в историята, като има впечатляващите 18 награди "Грами ".

Франклин е първата жена, получила звезда в Залата на славата на рокендрола.

За себе си дивата споделя: "Не казвайте, че Арета се е завърнала на сцената, тъй като тя в никакъв случай не си е тръгвала оттова. "

Междувременно в обществените мрежи потребителите показват взаимност с певицата и околните й. "Да кажем молитва за Арета Франклин. Кралицата на соул музиката е на смъртен одър и фамилията й ни приканва да се молим за нея. "

Prayers up for Aretha Franklin. According to https://t.co/h8HAUjHWg9, the Queen of Soul is gravely ill and the family is asking for prayers. #aretha #arethafranklin pic.twitter.com/GZJzH3WNrF
— Clay (@claycane) August 13, 2018

Арета Франклин - певица на всички времена

Арета Франклин с фрапантна смяна (СНИМКИ)

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР