Според Борисов частичното ни приемане в Шенген е успех за

...
Според Борисов частичното ни приемане в Шенген е успех за
Коментари Харесай

Борисов: Министрите, които не се справят добре, ще бъдат сменени при ротацията

Според Борисов частичното ни приемане в Шенген е триумф за страната и този факт би трябвало да ни радва:

" След застой и безпорядък и нищо, една лъжица асфалт не са поставили, в този момент с помощта на некоалицията за всички кметове и обитаеми места се отпускат не малко пари за това, че има държавни управления. Като нямаше държавно управление, а служебни кабинети - безусловно затишие. "

" Последните няколко седмици в договарянията и Мария Габриел и министър председателят Николай Денков направиха доста. Ние с Кирил (Петков) помагахме с двете комисии, с каквото можахме. Изрично би трябвало да благодарим и на австрийския бизнес, който е вложил в България. Той написа отворено писмо до управлението на страната, застана твърдо зад България. Бяха българи дружно с нас и те ще са извънредно значими. Сега ние би трябвало да поставим бързи старания, тъй като изискванията сме ги изпълнили, да да покажем, че пазим отново надеждно границата ". 

На въпрос за идната ротация и за това, че неговото име се спряга за министър председател неведнъж, той сподели: " Като пристигна 6 март, ще видите и каква ще бъде ротацията. България си имаше добър министър-председател. Но в тази обстановка в този момент е по-добре да се съсредоточим за работа с партиите, с хората, със структурите ". 

По думите му сега настоящият принцип е " извънредно либерален - на нечовечен самоконтрол сред всички участници в ръководството ". " Каквото мога да оказа помощ на открито и вътре в страната, съм го направил и резултатите са забележими. Има ясно написано съглашение за Денков - Габриел, а при ротацията - Габриел - Денков. Нищо повече ", безапелационен беше Борисов. 

По съглашението, което има сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, за промяната на министрите ще се направи разбор и в случай че има такива, които не са се справили толкоз добре и напредъкът им не е толкоз огромен, ще бъдат заменени, изясни Борисов, като акцентира, че се показва " по брюкселски ". Това ще стане с разбор сред водачите и двамата министър председатели (бел. ред.: актуалният министър председател Денков и бъдещият - Габриел). " Ще чуем оценките и ще вземем решение ", добави водачът на ГЕРБ. 

На въпрос дали в Движение за права и свободи има качествени персони, които биха намерили място в държавното управление след ротацията, той сподели, че във всяка партия има качествени персони. " Както за регулаторите се разбрахме да се търсят най-хубавите, по този начин се търси и за Министерски съвет. Движение за права и свободи от дълго време споделиха, че не желаят да вземат участие с министри в ръководства ". 

" Стига сме се разделяли. Разединителите, които направиха по този начин, че страната да се ненавижда, 3 години мисля, че - никакъв триумф ".



Борисов разяснява и проверката в " Лукойл ": 

" След като години наред имаха свръхпечалба, мисля, че инспекцията е нещо като висша форма на доверие от страна на страната към тях. От какво се тормозят, в случай че всичко им е наред? Да не би да са произвели повече горива и да ги изнасят по море, където да ги претрупват. Години наред ни взимаха по 1 лева на всеки литър гориво ".

Според водача на ГЕРБ и " Еврозоната е постижима ". " Ние бяхме на входа преди 3 години. Влизането в Европейския банков съюз е тежка задача. В чакалнята на еврозоната, когато си, тогава решението е политическо. Трябва да работим дружно, тъй като инфлацията е проблем ", счита Борисов.

Кметът на Бургас Димитър Николов пък сподели, че след към 10-ина дни стартират същинските действия по построяването на детската педиатрична болница . Тя ще се намира в двора на Окръжна болница, санирана неотдавна с държавни средства. " Има определена компания, определен контрол. В момента строителната компания трансформира трасетата на водопроводите, кабелите и тръбите на Топлофикация, с цел да стартират огромните изкопни дейности ", изясни Николов. 

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР