Според Bloomberg, Tesla Inc. достигна кота от 100 000 електромобила

...
Според Bloomberg, Tesla Inc. достигна кота от 100 000 електромобила
Коментари Харесай

Tesla Model 3 подмина кота 100 000

Според Bloomberg, Tesla Inc. доближи кота от 100 000 електрическия автомобил Model 3, напуснали завода на марката. Този факт е заслужен за почитание, въпреки персонално аз да смятах, че това може и да не се случи.

Да, случи се година по-късно от обещаното, само че темповете, с които в този момент се развива производството и продажбата, са почтени за почитание. А по-рано през годината Tesla изпитваше големи усложнения, които накараха инженерите да разглобят поточните линии, да обтегнат голяма палатка пред завода и да пренаредят още веднъж целия индустриален развой. Но явно този ход е дал своите плодове.

В момента Model 3 се продава по-добре в Съединени американски щати от общите продажби на електрически автомобили на всички останали марки. Луксозният стилен седан се продава по-добре от конкурентните му по размери модели на Mercedes и BMW. Нещо повече, през третото тримесечие Model 3 е изпреварен по продажби единствено от няколко азиатски модела. Топ 10 (3 американски и 7 азиатски) по продажби в Съединени американски щати през третото тримесечие са: Toyota Corolla (85 400), Toyota Camry, Honda Civic, Honda Accord, Tesla Mode 3 с 55 800 бройки (единственият електрически автомобил в класацията), Nissan Sentra, Hyndai Elantra, Nissan Altima, Ford Fusion, Chevrolet Cruze.

Увеличаващото се произвеждане има и своя отризателен резултат. В петък (12 октомври) Tesla разгласява на уеб страницата си, че клиентите би трябвало да създадат своята поръчка до 15 октомври (днес), с цел да получат автомобила си до края на годината и да се класират за федералната дотация. Tesla е първата компания, която продаде над 200 000 електрическия автомобил в Съединени американски щати, с което се задейства процедурата по понижаване и преустановяване на дотацията. От 1 януари 2019 година въпросните $7500 ще спаднат на половина, по-късно ще има още едно понижаване на половина, а в края на идната година дотацията ще бъде прекъсната.

През 2016 година Мъск даде обещание, че до края на 2017 година компанията ще създаде над 100 000. Това се случи година по-късно, само че си признавам, че съм впечатлен от това достижение, тъй като даже не имах вяра, че то ще се случи. Първите Model 3 слязоха от поточната линия през юли 2017 година, което ще рече, че за към 14 месеца моделът доближи границата от 100 000. При настоящия индустриален потенциал, Tesla ще създаде идващите 100 000 бройки Model 3 за под 6 месеца.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР