Според Bloomberg, руските железопътни и други превозвачи транспортират все повече

...
Според Bloomberg, руските железопътни и други превозвачи транспортират все повече
Коментари Харесай

Редкоземните метали влизат в ЕС от Китай през Русия

Според Bloomberg, съветските железопътни и други превозвачи транспортират от ден на ден и повече метали, предопределени за европейската отбранителна промишленост. Така през първите девет месеца на предходната година размерът на доставките е стигнал до 36 074 тона - т.е., двойно повече, в сравнение с за цялата 2021 година, написа Bloomberg, базирайки се на данни от Европейски Съюз.

Този маршрут остана отворен след налагането на европейските наказания, защото през юли Европейски Съюз разгласи изключение за директния железопътен превоз през Русия. Вероятно това е повода с този импорт за Европа да се заемат съветските железници, въпреки че са под европейски наказания.

Китай доставя над 90% от редкоземните метали, употребявани в Европейския съюз. Така да вземем за пример, китайският лантан се употребява при производството на бронебойни муниции и противотанкови оръжия.

И други оръжейни системи разчитат на редкоземни детайли, доставяни от Китай, още веднъж посредством съветските железници, трансформирали се в основен канал за вноса на стратегически метали в Европейски Съюз. Въпросът е обвързван и с даването...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР