Според бившият земеделски министър Мирослав Найденов, служители на Държавен фонд

...
Според бившият земеделски министър Мирослав Найденов, служители на Държавен фонд
Коментари Харесай

Мирослав Найденов: Служители на ДФЗ са консултати по проекти за къщи за гости

Според някогашният аграрни министър Мирослав Найденов, чиновници на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) са консултанти на компаниите, които оферират услуга - кандидатстване по планове за къщи за посетители, финансирани с евросредства.
Затова би трябвало да се направи инспекция и на консултантите по плановете разгласи той пред BTV.
„ За програмата „ Развитие на селските региони ” са предопределени 2,5 милиарда евро за 7-годишен интервал, а 5 милиарда лева за директни заплащания – общо 7,5 милиарда лева Това е повече от ресурса на някои от банките в България ”, разяснява още някогашният аграрни министър.
Междувременно, продължава инспекцията на къщите за посетители, финансирани по планове сред 2007 - 2013 година Вчера стана ясно, че от всички платени за този интервал 746 плана, едвам за 288 туристически обекта не е изеткъл мониторинговия интервал и действително това ще бъдат тестваните обекти. Заповедта за огромната инспекция е на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева.
Целта на инспекциите е да се разбере дали в къщите в действителност имат посетители и се употребяват по предопределение или са построени, за персонално прилагане от притежателите и техните семейства.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР