Според бившия външен министър Надежда Нейнски целият шум в системата

...
Според бившия външен министър Надежда Нейнски целият шум в системата
Коментари Харесай

Нейнски нападна ПП: Може лобистката фирма само да подпомогне! Не е водеща в междудържавните отношения

Според някогашния външен министър Надежда Нейнски „ целият звук в системата не се отразява добре за репутацията на ръководещото болшинство в страната и на открито “. Нейнски разяснява пред бТВ размяната на реплики в сглобката поради визитата в Съединени американски щати.
„ Ние ги възприемаме като коалиция. В политиката има правила. За да може да се съблюдават, те би трябвало да са написани. Тогава напрежението ще намалее, тъй като ще се вижда кой защо носи отговорност. В момента се разрушава доверието “, акцентира тя.
„ Дипломацията е скъпо нещо. Въпросът е по какъв начин се изразходват средствата. Завъртя се информация, че има контракт с лобистка компания “, разяснява тя във връзка с подписания контракт на „ Продължаваме промяната “ с лобистка компания в Съединени американски щати.
„ Целта на това съдействие е да показа позитивните страни на България пред политическия хайлайф на Съединени американски щати “, се показва в известие на Политическа партия.
„ Аз не знам за какво и по какъв начин се е подписал този контракт от една партия, а не от държавното управление. Опитвам се да схвана смисъла на този контракт, който да увеличи престижа на една партия от обединението. Те не разсъждават като едно цяло, а се пробват да вземат някакви задатъци. Защо „ представянето на позитивните страни на България “ не се прави от цялото държавно управление? България се съставлява от нейното държавно управление, а не от една партия “, безапелационна е Надежда Нейнски.
„ Когато приказваме за визитата в Съединени американски щати, разумно е основна да е ролята на посланиците на двете страни. Обикновено едно посещаване се приготвя от тях. Смятам, че връзките сред две страни се образуват сред техните публични канали. Говорим за държавен интерес, а не за партиен. Той се пази от държавни институции. Може лобистката форма да подкрепи с нещо, само че не може да бъде водеща в междудържавните връзки “, сподели още някогашният външен министър.
Според нея към този момент би трябвало да е уредено кой да застане отпред на Министерство на външните работи, откакто Мария Габриел стане министър-председател.
„ Презумпцията е, че едно болшинство има ясна политика и търси най-хубавия и ослепителен представител, който да показа българската политика пред света. Такъв би трябвало да бъде индивидът. Надявам се имат изясненост кой ще е той. Решението е тяхно – на евроатлантическото болшинство. Ако в този момент стартираме да търсим хора, това ще бъде нов удар за тях “, добави Нейнски.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР