Според бившите управляващи то е противоконституционно, а депутатът Радомир Чолаков

...
Според бившите управляващи то е противоконституционно, а депутатът Радомир Чолаков
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира КС за решението АПИ да плати 50% за ремонт на пътищата

Според някогашните ръководещи то е противоконституционно, а депутатът Радомир Чолаков изясни още: " С това решение на процедура изпълнителната власт сне от себе си пълномощията да ръководи пътищата и ги делегира на Народното събрание, което опонира на чл.4 от Конституцията. Това е правилото на правовата страна. Както Министерският съвет няма право да приема закони, по този начин и Народно събрание няма право да преглежда контракти, да приключва контракти, да се произнася въобще по контракти. Това е безусловно противоконституционно. "

От ГЕРБ разясниха и Националния проект за въвеждане на еврото, който държавното управление се чака да утвърди през днешния ден. Десислава Атанасова приветства дейностите на кабинета, само че също като парламентарната група на Има Такъв Народ, счита, че проектът би трябвало да бъде разискван в Народното събрание:

" В Народното събрание би трябвало да има спор по тази тематика, тъй като тя касае цялото ни общество. Но другояче е похвално, че Министерски съвет се осмелява въобще, при съществуването на подкрепяща или ръководеща е по-правилно Българска социалистическа партия, с министър председател Корнелия Нинова. Това е да се разиска, освен в Министерския съвет, само че и да се удостовери пътят на България след приемането в Еврозоната ", разяснява Атанасова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР