Според Басейнова дирекция „Черноморски район“ няма данни за замърсяване на

...
Според Басейнова дирекция „Черноморски район“ няма данни за замърсяване на
Коментари Харесай

МОСВ: Няма замърсяване у нас след взрива в Румъния

Според Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ няма данни за замърсяване на морските води в региона на детонацията и граничната зона с Румъния, оповестиха от Министерство на околната среда и водите по отношение на тежкия случай в рафинерия на 25 км от Констанца.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология - Българска академия на науките, филиал Варна, все още посоката напразно е запад-северозапад и преносът на въздушни маси е насочен към Черно море. При опазване посоката и скоростта напразно не се чака замърсяването на атмосферния въздух да доближи границите на България.

На Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “ е предоставено да изготви разбор на евентуална опция за разлив в Черно море след повредата. Следенето на ситуацията продължава и ековластите са в подготвеност да приложат спешен проект.

Междувременно, от Министерството на външните работи показаха, че посолството ни в Букурещ не е получавало сигнали от бедстващи български жители или публични данни от румънските управляващи за потърпевши наши сънародници при гърмежа, който лиши човешки живот и рани още няколко души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР