Според авторитетния юрист по Търговско право и бивш председател на

...
Според авторитетния юрист по Търговско право и бивш председател на
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков: Акциите на "Левски" номинално са на премиера Бойко Борисов

Според авторитетния правист по Търговско право и някогашен ръководител на Народното събрание проф. Огнян Герджиков акциите на " Левски " номинално са на премиера Бойко Борисов .
Какво се случи с мажоритарния пакет акции на " Левски "? (ОБЗОР) Ценните бумаги са на стадион "Георги Аспарухов ", само че кой е техен притежател?
Васил Божков извърши заканата си да съобщи 86,6% от акциите на клуба „ Левски “. Минути пред 8:00 ч., със известие до медиите от неговата компания " НОВЕ Холдинг ", стана ясно, че скъпите бумаги са джиросани на името на министър-председателя, който ги отхвърли.

„ Когато някой ви завещае имущество, вие длъжни ли сте да го приемете? Не сте. По същият метод – джирото е едностранна договорка. Зависи от волята на джиранта. Но когато не желае да ги одобри, той би трябвало да се освободи от тях. А се освобождава по няколко метода – единият метод е да ги джироса назад или да ги джироса, на който си желае, тъй че това с нищо не ги задължава.
Те все още са единствено номинално негови. Но той откакто не желае да упражни правата си по тях, все едно, че не са, тъй като не е никакъв акционер. Аз бих го посъветвал да ги джироса назад или да ги джироса на който откри за добре… “, разяснява Герджиков.
Васил Божков дава акциите на " Левски " на Бойко Борисов Очаква се те да бъдат предадени в 9:00 ч. в постройката на Министерски съвет
Според адвокати официално правата на акционер могат да бъдат упражнявани от досегашния притежател на акциите Георги Попов, досега в който актуалният собственик на акциите уведоми сдружението за направеното джиро и съобщи за регистриране прехвърлянето.

Междувременно от документите излиза наяве, че след Спас Русев през 2018 година акционери в клуба са били юристът Стоян Кръстев, Христо Йовов и Даниел Боримиров. Двамата трансферират акциите си на Божков, а той при започване на 2019-та ги трансферира на Георги Попов. Сега Йовов е част от ръководството на Спортния тотализатор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР