Според арх. Румен Русев, "Младост" е с много добре изградена

...
Според арх. Румен Русев, "Младост" е с много добре изградена
Коментари Харесай

Арх. Русев пред ТВ Европа: Еко автобуси ще заменят старите в "Младост"

Според арх. Румен Русев, "Младост " е с доста добре построена транспортна мрежа, само че има един основен минус – колите на градския превоз не са екологично насочени.

"Аз държа "Младост " да бъде един от най-чистите квартали на София, с въздух, който ние и децата ни умерено да дишаме”, сподели претендентът на "Атака " и доскорошен изпълняващ длъжността областен кмет на квартала.

„ Затова считам, че е наложителна поетапната замяна на автопарка на линиите с нови, освен това еко рейсове. Това от една страна ще ограничи нездравословните газове, а от друга – повече хора ще са стимулирани да употребяват прекрасен, нов и съвременен градски превоз. Така ще се ограничи автомобилният трафик.”

Според арх. Русев, има доста способи за ограничение на презастрояването на квартала – промени в подробните устройствени проекти, преместването на построени парцели в междублоковите пространства на други местоположения, непоколебим надзор върху започнатите нови градежи.

„ Ще спра презастрояването и безразборното изникване на здания – това също лишава от чистотата и зеленината на Младост”.

Русев възнамерява построяването на цялостен нов парк и решение на казуса с паркирането.

„ Ще изградим нови паркинги върху терени, благосъстоятелност на общината. Това ще облекчи доста трафика и ще даде повече въздух на "Младост "”, безапелационен е Русев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР