Според анализаторите от изследователската фирма Bernstein текущото стабилно движение на

...
Според анализаторите от изследователската фирма Bernstein текущото стабилно движение на
Коментари Харесай

Биткойн: Настоящите пазарни условия може да са добри за копачите

Според анализаторите от изследователската компания Bernstein настоящото устойчиво придвижване на цената на Биткойн не буди безпокойствие, защото може да е от изгода за миньорите, изключително на фона на конкурентни борби за хашрейт.

Те допускат, че ценовата непоклатимост на Биткойн може да се резервира в диапазона до към $60,000, с евентуални спирания в посока нагоре, провокирани от увеличеното приемане, по-специално посредством Биткойн ETFs, привличащи вложения от разнообразни институционални фондове и платформи за ръководство на благосъстояние.

Трудността при копаене на Биткойн неотдавна претърпя забележителен спад от 5.7%, отбелязвайки най-голямата негативна промяна от 6 декември 2022 година насам, когато BTC се търгуваше към $17,000.

Трудността при копаене, индикатор, отразяващ равнището на изпитание, належащо за копаене на нови блокове, поправя всеки 2016 блока, с цел да поддържа приблизително време за разкриване на блок от 10 минути.

Скорошната промяна на компликация последва спад от 10% в хеширащата мощ на мрежата от последната промяна на 24 април, което значи понижаване на броя на копачите, участващи в валидирането на блокове.

Това понижение на хашрейта, съчетано с по-слаба ценова поддръжка и увеличени разноски след халвинга, докара до прекъсване на по-скъпите интервенции за копаене. Въпреки това обществено записаните миньори като Marathon Digital, Riot и CleanSpark означиха леко нарастване на пазарния си дял с 0.2%.

Очаква се тези копачи в допълнение да консолидират позицията си посредством органически напредък и сливания, и придобивания, употребявайки постоянните си Биткойн салда и парични запаси.

Неотдавнашното придобиване от CleanSpark на майнинг обекти в Мисисипи и Уайоминг, дружно с придобиванията на Marathon и разширението на потенциала на Riot в Тексас, са образец за техните стратегически начинания за подсилване на пазарното им наличие.

Анализаторите настояват, че краткотрайната ценова пауза е от изгода за някои Биткойн копачи, позволявайки им да изпълнят нападателни проекти за разширение и да усилят пазарния си дял. Това стратегическо преимущество разрешава на миньорите да се възползват от високите доходи, когато инерцията на цената на Биткойн се възобнови.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР