Според анализатори, стойността на компанията е около 10 млрд. долараДоставчикът

...
Според анализатори, стойността на компанията е около 10 млрд. долараДоставчикът
Коментари Харесай

Губещият Dropbox излиза на борсата

Според анализатори, цената на компанията е към 10 милиарда $

Доставчикът на облачни услуги Dropbox възнамерява да излезе на борсата през март 2018 година

Dropbox, компанията зад едноименното облачно вместилище, разгласи желанието си да излезе на борсата. Документите за IPO към този момент са подадени в Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC), заяви MarketWatch.

Първичното обществено предложение на Dropbox е планувано за март тази година. В рамките на IPO-то компанията чака да притегли 500 млн. $. Първоначално акциите ще костват 0,00001 $ за брой, само че тази стойност е официална.

Dropbox ще продова своите акции на борсата Nasdaq с тикер DBX. Компанията към момента не е оповестила на каква пазарна оценка разчита. По данни на Уол Стрийт Джърнъл и Блумбърг, капитализацията на облачния снабдител е към 10 милиарда $.

Именно толкоз струваше Dropbox при последния рунд на финансиране, който се състоя през 2014 година Досега облачното вместилище е привлякло общо 1,7 милиарда $ от 26 вложителя.
още по тематиката
Услугата Dropbox е учредена през 2007 година от випускници на Масачузетския софтуерен институт (MIT). Тя предлага предпазване на файлове в интернет и обезпечава далечен достъп до тях.

Пред две години аудиторията на Dropbox надвиши 500 млн. консуматори. 200 хиляди от тях са корпоративни клиенти, които употребяват услугата против възнаграждение. В момента платената публика на Dropbox наброява 11 млн. души в 180 страни.

От подадените в SEC документи излиза наяве, че през 2017 година приходите на Dropbox са били 1,1 милиарда $, или с 255 млн. $ повеме, в сравнение с през 2016 година Компанията обаче остава губеща – през предходната година тя е на минус 112 млн. $, година по-рано загубата възлизаше на 210 млн. $, а през 2015 година – 326 млн. $.

Около половината от приходите на Dropbox идват от клиенти в Съединени американски щати. Според анализатори, проблем за Dropbox ще бъде да убеди Уолстрийт, че нейната услуга се разграничава кардинално от конкурентните планове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР