Според анализатори, едва ли ще бъдат достигнати предишни прогнози за

...
Според анализатори, едва ли ще бъдат достигнати предишни прогнози за
Коментари Харесай

Deloitte отчете забавяне на ръста при киберзастраховането

Според анализатори, надали ще бъдат достигнати предходни прогнози за размера на тази застраховка

Прогнозата, че киберзастраховането може да се трансформира в най-голямата опция за растеж на застрахователния бизнес е мощно пресилена, макар големите загуби от закононарушения в мрежата. Такова мнение показаха специалисти от Deloitte. Глобалните награди по киберзастраховки набъбнаха до Щатски долар 5,44 милиарда, само че забележителен растеж записва единствено американският пазар, показват наблюдаващите.
Предходните прогнози гласяха, че към 2020 година наградите по киберзастраховките могат да доближат Щатски долар 20 млрд, сочи докладът на Deloitte. Оттам допълват, че дори скромната прогноза на Munich Re, че киберзастраховането може да доближи Щатски долар 8 милиарда към 2020 година, може да бъде достигната доста мъчно.
По данни на Съвета на застрахователните сътрудници и брокери в Съединени американски щати, броят на клиентите, придобили киберзастраховки, не нараства, а покритието по застрахователната лавица приблизително Щатски долар 3,2 млн. Анализаторите показват още, че загубите от киберпрестъпност могат да доближат Щатски долар 600 милиарда годишно, само че полиците се продават мъчно на всеобщия пазар, а рисковете са самостоятелни за всеки застрахован.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР