Според анализатора Арман Бабикян, премиерът би се притеснил от възможността

...
Според анализатора Арман Бабикян, премиерът би се притеснил от възможността
Коментари Харесай

Арман Бабикян: Вотът минава и правителството пада, ако Бойко Борисов поиска това

Според анализатора Арман Бабикян, министър председателят би се тормозил от опцията различен да приключи мандата му, да вземем за пример национално неодобрение. Ако Бойко Борисов желае избори в този момент, то вотът на съмнение ще бъде сполучлив и държавното управление ще падне, съобщи анализаторът Арман Бабикян. Според него този избор не е безмислен.
„ Вече виждаме няколко нови неща, в случай че надълбоко се вгледаме. Едното е, че опозицията, в лицето на левицата съответно, съумя да реализира поддръжката на Движение за права и свободи, само че освен. Защото от Българска социалистическа партия си разрешиха нещо, което в предходните случаи не е ставало – те започнаха договаряния за поддръжка и с извънпарламентарни политически сили, което иде да покаже, че тъкмо противоположното – не аритметиката, а необятното ветрило от настройки по тематиката на вота е любопитно за социалистическата партия. Това да вземем за пример е ново “, разяснява Бабикян.
„ Това, което виждаме сега, е, че проблемите с екосистемите на процедура гърмят през ден “, добави той.
Според Бабикян ГЕРБ ще се опита да показва прословутата непоклатимост, въпреки това да е все по-трудно.
„ Защото един режим, който наподобява от доста години и е еднолично ръководство, няма по какъв начин да замязя на демократична система, в която отговорните са доста, а виновният за властта е един. Няма по какъв начин човек да приватизира всички триумфи за сметка на един и да демонополизира всички неуспехи за сметка на други хора, на доста хора. Така че този фалш все по-трудно ще устоя. Все отново сме в година, в която, както се споделя, всяка една от страните си постила, с цел да може след година да кандидатства за доверието на българите. Същото е годно и за опозицията, и за извънпарламентарната, и за парламентарната, тъй като търпимостта към това, което става в България, е значим измерител за това, което ще се случи идната година “, разяснява Бабикян.
И напомни, че Борисов до момента в никакъв случай не е изкарвал цялостен мандат.
„ Ако някой желае да провокира предварителни избори, това несъмнено е в ръцете най-много на властта и в ръцете на Борисов, или в ръцете на другия съдружен сътрудник, който не участва нормално в Народното събрание, само че има мощно медийно, правосъдно и икономическо въздействие в страната “, сподели Бабикян. И посочи, че партията, която не участва, само че взема решение всичко, е Движение за права и свободи.
„ Ако това е желанието на Борисов държавното управление ще падне. Ако той е решил да побегне от властта, то ще падне. Ако той е решил, че в този момент желае избори, то ще падне “, безапелационен е Бабикян.
Според него сходно решение би било обусловено от политическата полза за водача на ГЕРБ.
„ Ако той реши, че за него е по-изгодно да прави избори в този момент, а не следващата година, виждайки спадащия тренд на ГЕРБ и слабата известност на партията, и лавината от проблеми, би могъл да вземе такова решение “, посочи Бабикян.
„ Това зависи от желанието му, обвързвано със личната му политическа кариера. За всичките тези години той е посочил, че е податлив да хвърли на кладата всеки собствен другар, помощник, лява, дясна ръка, който и да е от структурата на ГЕРБ, стига той да остане в доминантна позиция, какъвто е казусът сега. Борисов се интересува на първо място от персоналния си кариерен път и властови запас, а не от системи, без значение дали става дума за партията му или за страната. Той напуща бойното поле единствено когато изпитва боязън, единствено че за себе си. Във всички предходни случаи, когато е хвърлял оставка, става дума тъкмо за подобен вид оттегляне, когато той изпитва действителна опасност за себе си, за личната си политическа кариера. Така беше въпросът с „ Белене “ по време на първия мандат, по време на втория мандат имаше шанса да му се помогне извънредно доста и стъпи на гърба на естественото национално неодобрение на жителите и в София, и в страната. Сега нищо чудно, в случай че се изправи пред неразрешими проблеми, а те се натрупат, да постъпи по същия метод. Той не е самоуверен политик “, изясни специалистът.
Според Бабикян Борисов би се тормозил „ в случай че види, че не може той да ръководи времето си “ и „ в случай че види, че различен ще приключи мандата му, да вземем за пример национално неодобрение, или опозицията стане доста мощна, и външните фактори “. Политологът счита, че „ все по-малко жителите са склонни да чакат някой различен да взема решение вместо тях “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР