Според анализ вносните мита ще повишат с 5.8 хил. долара

...
Според анализ вносните мита ще повишат с 5.8 хил. долара
Коментари Харесай

Автопроизводители в САЩ се обявиха против готвените мита за внос на коли

Според разбор вносните мита ще покачат с 5.8 хиляди $ междинната цена, а това ще усили разноските на американските консуматори с близо 45 милиарда $ годишно.

© Aly Song Още по тематиката
Съединени американски щати се приготвят за идната вълна експорт на полутечен природен газ

Китай ще постанова мита на съвсем всички изкопаеми американски горива, само че не и на LNG, тъй като има огромна потребност от него
27 юни 2018
Китай отстъпва от тактиката Made in China 2025 след митата на Съединени американски щати

Програмата планува превръщането на страната във водещ производител в основни браншове
26 юни 2018
Германските автопроизводители желаят цялостно отпадане на митата сред Съединени американски щати и Европейски Съюз

Американският дипломат към този момент е направил предлагането пред Доналд Тръмп
25 юни 2018
Новите дизелови коли отделят повече излъчвания от разрешеното

Двигателите Евро 6 замърсяват в пъти повече от европейския предел, се твърди в интернационален отчет
12 юни 2018
Китай обмисля да понижи вносните мита за коли на половина

Това ще облагодетелства първокласните автопроизводители
30 апр 2018 Автопроизводители в Съединени американски щати предизвестиха администрацията на президента Доналд Тръмп, че налагането на мита до 25% върху вноса на коли ще коства стотици хиляди работни места. То би довело и до фрапантно нарастване на цените на транспортните средства и би повлияло на продажбите на самостоятелни коли, написа Reuters.

В момента Европейски Съюз полза с 10% колите, които идват от Съединени американски щати, до момента в който Съединени американски щати таксуват с 2.5% вноса от непознати страни. Президентът на Съединени американски щати обаче неотдавна заплаши, че ще усили митата при вноса на коли, което би блъснало тежко бранша.

Коалиция против митата

Асоциацията, представяща водещите задгранични производители в страната, в това число Toyota, Volkswagen, BMW и Hyundai, съобщи, че митата ще навредят на фирмите и американските клиенти. През май администрацията на президента стартира следствие, с цел да ревизира дали импортираните транспортни средства съставляват опасност за националната сигурност и президентът Доналд Тръмп неведнъж заплаши, че ще наложи мита.

" Най-големият удар за американската автомобилна промишленост сега е опцията администрацията да наложи вносни мита по отношение на това следствие ", написа Асоциацията на международните производители на коли. " Митата ще покачат цените за американските консуматори, ще лимитират избора им и ще понижат продажбите и производството на коли в Съединени американски щати. "

" Вместо да усилят работните места, тези цени ще доведат до загубата на стотици хиляди работни места на американци, които се занимават с производството и продажбата на коли, моделите SUV, камиони и авточасти ", безапелационни са от браншовата организация.

Тръмп е угрижен за националната сигурност

В края на юни Тръмп заплаши, че ще наложи 20% върху целия импорт на създадени в Европейски Съюз коли, а предходната седмица предизвести, че това ще се случи скоро. " Приключваме изследването за коли от Европейски Съюз, защото оттова от дълго време се възползват от комерсиалните бариери и цени на Съединени американски щати. В последна сметка всичко ще се излезе нескрито, а това няма да отнеме доста време! ", закани се той.

Съюзът на автопроизводителите, представляващ General Motors, Ford, Daimler, Toyota и други, прикани администрацията да спре с желанията си.
" Мислим, че митата върху вносните коли и съставените елементи на транспортните средства в последна сметка ще навредят на икономическата непоклатимост на Съединени американски щати и това ще повлияе негативно на националната сигурност ", споделят те и считат, че митата са " неточност " и налагането им " може да бъде употребявано от други страни, с цел да защитят локалния си пазар от задграничната конкуренция ".

Според разбор на организацията от предходната година мита в размер на 25% ще окажат отрицателен резултат, тъй като ще покачат с 5.8 хиляди $ междинната цена на автомобил. Автомита сред Съединени американски щати и Европейски Съюз
(засега)


За пикапи и SUV модели
- 25% при импорт от Европейски Съюз
- 10% при импорт от Съединени американски щати

За коли
- 2.5% при импорт от Европейски Съюз
- 10% при импорт от Съединени американски щати
Производителите са обезпокоени, защото митата биха означавали по-малко вложения за самостоятелните и електрически коли. " Увеличаването на разноските, свързани с препоръчаните мита, може да докара до понижаване на конкурентоспособността на Съединени американски щати в създаването на модерни технологии ", написа асоциацията.

Toyota разгласи, че въвеждането на митата " би нараснало цената на всяко транспортно средство, продадено в страната ". Компанията добави, че това би повлияло даже и на Toyota Camry, която се създава в щата Кентъки, тъй като разноските ѝ ще се усилят с близо 1800 $.

Германската асоциация за дребни и междинни предприятия съобщи, че " моделът на възходящия протекционизъм е доста евентуално да продължи, в случай че Съединени американски щати решат да наложат мита върху непознати коли и елементи, като по този метод ще нанесат големи вреди и на двете стопански системи ".

Опозиция

Намеренията на Тръмп за мита при вноса на коли бяха посрещнати отрицателно от доста републиканци в Конгреса. Някои експерти допускат, че напъните на президента целят да се окаже напън на Канада и Мексико, с цел да създадат повече отстъпки при договарянията за ново Северноамериканско съглашение за свободна търговия - NAFTA.

Търговският министър Уилбър Рос съобщи в четвъртък, че министерството би трябвало да завърши следствието за вноса на коли до края на юли и тогава да се разясняват резултатите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР