Според американския журналист Алекс Локи, Китай започнал да става за

...
Според американския журналист Алекс Локи, Китай започнал да става за
Коментари Харесай

Business Insider: САЩ трябва да прозрат, че Русия загуби статута на техен главен военен съперник

Според американския публицист Алекс Локи, Китай почнал да става за Съединени американски щати по-голяма опасност от Русия. За това по какъв начин Пекин станал основен проблем за Вашингтон, споделя американското издание Business Insider.

По думите на Локи, Русия има голяма войска, нуклеарно оръжие и грамаден опит във водене на хибридни войни. Въоръжените сили на РФ обаче се нуждаят от нововъведения, а в този момент Москва не разполага с финансови средства за задоволително бърза рационализация. Армията се усъвършенства, само че не с бързи темпове. Затова бързо развиващият се Китай лиши на Русия правото да бъде основна опасност за Съединени американски щати.

В Съединени американски щати е призната нова тактика за национална сигурност, в която Пекин и Москва са наречени „ основни стратегически заплахи”, само че Китай се намира преди всичко в листата и се загатва в документа по-често.

Сега „ съветската заплаха” към този момент никого не удивява, а НАТО съществува, с цел да противостои на РФ в Европа. Не е оригиналност и нуклеарното оръжие на Кремъл, което може да преодолява ПРО на Съединени американски щати. Водоснабдителна система на РФ обаче се нуждаят от бърза рационализация, защото си разрешиха да закупят единствено 12 нови Су-57, а „ Армата” по този начин и не влезе в серийно произвеждане.

Алекс Локи е убеден, че Пекин е изпреварил Москва в техническото доставяне и темповете на повишаване на мощта. Китайският J-20 първи хвърли предизвикателство в областта на стелт-изтребителите. Страната върви напред при внедряване на нови компютърни технологии, в това число квантови калкулации и изкуствен интелект.

КНР от ден на ден и повече основава на Америка главоболие, укрепвайки се в Южнокитайско море и разработвайки съвременни ракети. Пекин възнамерява да построи още три самолетоносача.

След още няколко образеца журналистът от Business Insider прави извод, че в бъдеще точно КНР ще бъде способна да насочва на Съединени американски щати директни провокации.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР