Според американските анализатори отношенията между САЩ и Китай са в

...
Според американските анализатори отношенията между САЩ и Китай са в
Коментари Харесай

След коронавируса: Китай изглежда е готов да расте, докато останалата част от света се свива

Според американските анализатори връзките сред Съединени американски щати и Китай са в сериозен миг, а догатките за това по какъв начин би изглеждал световният пейзаж след ковид се появиха в границите на няколко дни след приключването на годишното парламентарно съвещание на Китай.

Според конгреса Китай е преодолял вируса и бизнесът бързо се възвръща. Няколко анализатори са съгласни, че за бизнеса се обрисува нова действителност. Предвид световната криза, Китай наподобява е една от дребното страни, които ще се разширят стопански и политически, написа CNBC.

" Като вземем поради настоящия ритъм на нещата сега и метода, по който връзките сред Съединени американски щати и Китай се формират- това е нещо, което би трябвало да се вземе поради съществено от бизнеса ", споделя Том Рафърти, районен шеф на at The Economist Intelligence Unit (EIU). Търговската война се трансформира в софтуерен и финансов спор, споделя той, предвиждайки целенасочени дейности като глобите на Съединени американски щати против Китай.
 Китай има нов проект по какъв начин да изпревари Съединени американски щати на софтуерната сцена
Китай има нов проект по какъв начин да изпревари Съединени американски щати на софтуерната сцена

Пекин готви и големи тласъци за стопанската система

Китай, в която коронавирусът се появи за първи път в края на предходната година в град Ухан, е първата страна, която се възвърне от прекъсването на бизнеса.

Повече от 4600 са умряли от Covid-19 в Китай, до момента в който смъртните случай в Съединени американски щати са 100 000. Това е и най-засегнатата страна в света. В световен мащаб инфектираните са над 6 милиона души.

Според последните прогнози на Международния валутен фонд, Китай се чака да нарасне малко над 1% през 2020 година, до момента в който американската стопанска система евентуално ще се свие с близо 6% през тази година - по-лошо от световното намаляване на растежа с 3%.

" Глобализацията ще оцелее. Това ще бъде поправено от някои някои промени във връзка с технологиите ", споделя Уолтър Ломан, шеф на азиатския център The Heritage Foundation.

" Хората към момента ще желаят да влагат в Китай поради китайския пазар ", сподели той. " Говорим за това от 100 години. Има компании, които желаят да получат достъп до него. Китай не е най-лошото място за правене на бизнес. Дори във връзка с прозрачността е някъде по средата ", счита той.

За първи път от към две десетилетия втората по величина стопанска система в света не си сложи годишна цел за Брутният вътрешен продукт на последното си парламентарно съвещание. Вместо това, управляващите дефинираха цели по въпроси като безработицата. Много икономисти споделиха, че премахването на задачата за Брутният вътрешен продукт може би ще усъвършенства качеството на напредък и предвиждат, че стопанската система може да нарасне с към 1% до 3% през 2020 година.
 Китай отхвърли годишната си цел за стопански напредък за първи път
Китай отхвърли годишната си цел за стопански напредък за първи път

На фона на коронакризата, затягащите се връзки със Съединени американски щати и комплицираната международна икономическа и комерсиална среда

Напрежението в геополитиката и коронавирусът стопираха директните задгранични вложения в Китай. Но фирмите имат ползи, които е малко евентуално бързо да се трансформират.

Според анализатори от изследователската компания Gavekal Dragonomics през август 2016 година американските бизнес продажби в Китай надвишават 450 милиарда $, до момента в който китайските продажби в Съединени американски щати са по-малко от 50 милиарда $.

" Сигналите във всички наши връзки и взаимоотношения с държавното управление са, че те приветстват американския бизнес в Китай ", съобщи Алън Бийб. Той означи и, че китайското държавно управление е желало поддръжката на камарата по отношение на рекомендации при основателите на политики и ефикасни способи за стимулиране, ориентирано към дребни и междинни компании.

Растежът към момента остава най-важното за властническото държавно управление на Китай за обезпечаване на обществена непоклатимост.

Оптимизмът на страната засенчва оставащите провокации

" Проблемът на Китай е в това, че има огромен контрастност в страната. От една страна това са градовете, които всички виждаме и в които всички вървим. Останалото е страна от третия свят ", споделя Джордж Фридман, ръководител на Geopolitical Futures. Той е песимистичен към задачите на Китай да отстрани бедността през тази година. " По всяка възможност това напрежение сред Съединени американски щати и Китай евентуално ще се усили и Китай ще би трябвало да се оправи с казуса вътрешно, освен да усили вътрешното ползване, само че да одобри границите на това, което може да направи със Съединени американски щати ".

Тръмп нанесе удар, като разгласи в края на предходната седмица, че ще стартира да подхваща дейности за унищожаване на специфичния търговски статус на Хонконг със Съединени американски щати. Този ход беше отговор на формалното утвърждение на Китай ден по-рано на нов закон за Хонконг, което означаваше да се отърве от терзания по отношение на опасността от дългогодишни митинги за суверенитета му.

" Законодателството на Хонконг явно е израз на политическо доверие от страна на Китай ", съобщи Рафърти.

В близко бъдеще доста анализатори показват, че Съединени американски щати имат доста повече бизнес ползи в Хонконг.
 Китай би трябвало да сътвори милиони работни места. Какъв е проектът?
Китай би трябвало да сътвори милиони работни места. Какъв е проектът?

Пекин не може да си разреши прогнозите за равнищата на безработица да се осъществят

Китай предприе няколко дейности против американския бизнес

Лидерите подчертаха по какъв начин ще усилят браншовете, налични за вложения, като в същото време заплашват да слагат задграничните компании в " обезсърчителен лист на предприятията ": черен лист за задгранични организации и лица, които повреждат ползите на локалния бизнес.

Докато детайлностите към това се обясняват, Китай и Съединени американски щати обществено поддържат тезата, че информационните канали са отворени - към този момент.

И други в интернационалния бизнес изпитват вяра за по-конструктивни полемики. " Не желаеме да напущаме Китай ", съобщи Йорг Вутке, президент на Европейската комерсиална камара в Китай. " Ето за какво се ангажираме повече със страната и желаеме повече. "

Във все по-напрегната среда Вутке сподели, че Камарата на Европейски Съюз търси от ден на ден области на съдействие към Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР