Според Алексей Пушков, член на Съвета на федерацията, резолюцията на

...
Според Алексей Пушков, член на Съвета на федерацията, резолюцията на
Коментари Харесай

Москва: САЩ оказват натиск върху Германия за „Северен поток 2“

Според Алексей Пушков, член на Съвета на федерацията, резолюцията на Европарламента против „ Северен поток 2 “ демонстрира натиска, оказван от Съединени американски щати върху Германия за прекъсване реализирането на плана.

В сряда Европарламентът одобри резолюция, която приканва към анулация на реализирането на плана за газопровода, защото това бил политически план, заплашващ сигурността на Евросъюза. Освен това в документа се отбелязва „ основната роля “ на Украйна за европейското енергийно доставяне, съобщи NOVA.

„ Северен поток 2 “ планува прокарването на две тръби с потенциал по тях да се транспортират годишно 55 милиарда кубически метра „ синьо гориво “ от Русия непосредствено до Германия по дъното на Балтийско море. Разрешение за строителството към този момент е обещано от Германия, Финландия и Швеция, остава единствено Дания да дефинира своето решение.

Против реализирането на плана е Украйна, която се притеснява от загубата на приходите, които получава от преноса на съветски газ към Европа. Съединени американски щати също са срещу „ Северен поток 2 “, обличайки интереса си от доставка на полутечен газ за Европа в понятия като „ заплаха за енергийната сигурност “ на Стария континент и намират връзка сред диверсификацията на енергийни източници и стабилността на района. Русия също намира за комфортно да приканва съперниците на „ Северен поток 2 “ да не го възприемат като инструмент за въздействие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР