Според актуални данни Apple Watch продължава да доминира на пазара

Според актуални данни Apple Watch продължава да доминира на пазара ...

Apple Watch доминира на пазара на смарт часовници.


Според актуални данни Apple Watch продължава да доминира на пазара на смарт часовници. През второто тримесечие на 2019-та Strategy Analytics изчислява, че Apple са доставили 5.7 милиона часовници по целия свят. Това представлява ръст с близо 50 процента спрямо същия период на миналата година, когато са били продадени 3.8 милиона екземпляра. Относителният дял на Apple на пазара на смарт часовници също е нараснал до 46 процента, в сравнение с 44 процента през второто тримесечие на 2018-та.

Тези резултати осигуряват на американския технологичен концерн лидерската позиция в индустрията, както и невероятна преднина пред конкурентните компании. На второ място се нарежда Samsung, който е доставил 2 милиона бройки смарт часовници през второто тримесечие на 2019-та, следван от Fitbit с 1.2 милиона продажби. Цялостно за периода Strategy Analytics оценява, че са били закупени 12.3 милиона бройки умни устройства от този тип.

Fitbit пусна и своя отчет за приходите за второто тримесечие на годината през миналата седмица, като призна по-слабите си продажби в сравнение със своя конкурент Apple Watch. В допълнение, компанията също така намали своите очаквания за следващия период на 2019-а. Сега Fitbit прогнозира приходи между 335 и 355 милиона долара за тримесечието, което представлява спад с между 10 и 15 процента в сравнение с миналата година.

Източник: fakti.bg