Според актуални данни Apple Watch продължава да доминира на пазара

...
Според актуални данни Apple Watch продължава да доминира на пазара
Коментари Харесай

Apple Watch доминира на пазара на смарт часовници

Според настоящи данни Apple Watch продължава да господства на пазара на смарт часовници. През второто тримесечие на 2019-та Strategy Analytics пресмята, че Apple са доставили 5.7 милиона часовници по целия свят. Това съставлява растеж с близо 50 % по отношение на същия интервал на предходната година, когато са били продадени 3.8 милиона екземпляра. Относителният дял на Apple на пазара на смарт часовници също е повишен до 46 %, спрямо 44 % през второто тримесечие на 2018-та.

Тези резултати обезпечават на американския софтуерен тръст лидерската позиция в промишлеността, както и невероятна преднина пред конкурентните компании. На второ място се подрежда Samsung, който е доставил 2 милиона бройки смарт часовници през второто тримесечие на 2019-та, следван от Fitbit с 1.2 милиона продажби. Цялостно за интервала Strategy Analytics прави оценка, че са били закупени 12.3 милиона бройки умни устройства от този вид.

Fitbit пусна и своя доклад за приходите за второто тримесечие на годината през предходната седмица, като призна по-слабите си продажби в съпоставяне със своя съперник Apple Watch. В допълнение, компанията също по този начин понижи своите упования за идващия интервал на 2019-а. Сега Fitbit предвижда доходи сред 335 и 355 милиона $ за тримесечието, което съставлява спад с сред 10 и 15 % спрямо предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР