Според 70% от българите миграцията е тежест за социалната система,

...
Според 70% от българите миграцията е тежест за социалната система,
Коментари Харесай

За повече от половината българи мигрантите са заплаха

Според 70% от българите миграцията е тежест за обществената система, а близо две трети показват, че мигрантите задълбочават проблемите с престъпността. Като цяло за 52% от българите имиграцията е проблем. Това демонстрира последното особено изследване на Евробарометър, съобщи Инвестор. За съпоставяне единствено 38% от европейците имат това чувство. По-негативно е и чувството за интеграцията на чужденците у нас - 55% считат, че тя не е сполучлива. Процентът е непосредствен до междинния за Европейски Съюз - 54% от жителите на съюза не виждат триумф във връзка с интеграцията на имигрантите.
Като цяло възгледите на българите към мигрантите са по-скоро негативни - 53% не виждат опция те да се развият на трудовия пазар, а 51% считат, че те по-скоро заемат работните места, предопределени за българите. 59% не виждат благоприятни условия за обогатяване на локалната просвета с помощта на имигрантите.
Като цяло в Европейски Съюз са доста по-позитивно настроени към имигрантите. За 72% от европейците те оказват помощ за заемане на работни места, за които няма локални служащи, а 61% виждат в мигрантите източник на обогатяване на културата. Все отново 56% са на мнение, че чужденците тежат на обществената система, а 55% - че задълбочават проблемите с престъпността.
Проучването демонстрира, че българите странят от чужденците - единствено 5% имат другари имигранти, а 1% - другари или членове на фамилията непознати жители. 71% обаче нямат визия какъв брой са чужденците в обществото.
Показателно е, че доста дребна част от българите се усещат осведомени за имиграцията и интеграцията на чужденци. 31% декларират, че са изцяло осведомени, а 49% - не доста добре осведомени. 42% обаче имат вяра, че тези въпроси се показват обективно от медиите. За 14% новините за чужденците са прекомерно отрицателни, а за 16% - прекомерно положителни.
Факторите, които ще оказват помощ за сполучливата интеграция на мигрантите, са познаване на езика (според 93% от българите), принос към обществената система посредством заплащането на налози (91%) и ангажираност към метода живот в страната (89%). Подобни са процентите и измежду жителите на Европейски Съюз като цяло.
Голяма поддръжка срещат ограниченията за езикови курсове измежду чужденците, курсове за интеграция и записване на децата на мигрантите на учебно заведение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР