Споразуменията за икономическо и стратегическо партньорство на Япония с ЕС

...
Споразуменията за икономическо и стратегическо партньорство на Япония с ЕС
Коментари Харесай

Цвета Караянчева се срещна с председателя на Долната камара на японския парламент Тадамори Ошима

Споразуменията за икономическо и стратегическо партньорство на Япония с Европейски Съюз ще дадат подтик и на двустранните връзки сред България и Япония. В България има добра и транспарантна бизнес среда. Все повече вложители стартират да виждат страната ни като атрактивна бизнес дестинация и мощно се надявам японските компании и бизнесмени също да изберат България за разширението на своя бизнес. С тези думи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева се обърна към ръководителя на Камарата на представителите (Долната камара) на Народното събрание на Япония Тадамори Ошима по време на тяхната среща.



Българската парламентарна делегация е на публично посещаване в Япония по покана на ръководителя на Камарата на съветниците Чуичи Дате. В състава на делегацията са заместник-председателят на Групата за другарство България – Япония Ихсан Халил, членовете на групата Димитър Данчев, Николай Александров и Пламен Христов, както и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.



В рамките на диалога Цвета Караянчева увери своя сътрудник Тадамори Ошима, че българският парламент в най-скоро време ще ратифицира Споразумението за стратегическо партньорство, допринасяйки за по-бързото му влизане в действие. Като перспективни области за съдействие бяха посочени автомобилостроенето, осведомителните технологии, енергетиката, електрониката, нововъведенията, фармацията, както и сферата на научноизследователската активност. Председателят на Народното събрание означи, че страната ни предизвиква износа за Япония на обичайни български храни, питиета и артикули – виновност, сирене, етерични масла, мед, здравословни и фармацевтични артикули.



Цвета Караянчева оцени високо приноса на Групата за другарство с България в Долната камара на японския парламент за укрепването на връзките с България. Председателят на Народното събрание благодари за ангажираността на дългогодишния ръководител на групата министър Тошимицу Мотеги.

Посочено бе, че визитата в България през януари 2018 година на министър-председателя Шиндзо Абе и на заместител министър-председателя Томислав Дончев в Япония през февруари 2018 година са съдействали за укрепването на доверието сред двете страни и за усилването на търговско-икономическите връзки. "Тези визити дадоха нов мощен подтик на двустранното ни партньорство, от който ние сме длъжни да се възползваме в работата ни по планове от съвместен интерес ", акцентира Караянчева.



Председателят на Народното събрание и сътрудника ѝ Тадамори Ошима показаха убеденост, че и през 2019 година ще продължи интензивният политически разговор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР