Споразумения за поръчки на ракети Мистрал и работа на френските

...
Споразумения за поръчки на ракети Мистрал и работа на френските
Коментари Харесай

Макрон говори на сръбски в Белград, Вучич му каза да побърза с реформите в ЕС

Споразумения за поръчки на ракети " Мистрал " и работа на френските компании Egis и Alstom по създаване на метрото в Белград бяха подписани по време на визитата на френския президент Еманюел Макрон в Белград, предадоха малките екрани РТС и N1, последвана от няколкоминутна тирада на сръбски.

Първото посещаване на френски държавен глава от 18 години се реализира в миг, когато Макрон слага под въпрос дали е уместна евроинтеграцията на Западните Балкани, преди Европейският съюз да се е реформирал вътрешно.

Затова, макар упованията Косово да а тематика на диалозите в Белград, разговорът сред Макрон и сръбския му сътрудник Александър Вучич се води в огромна степен по двустранни тематики. Подписаните съглашения са общо 22. Освен упоменатите две се открояват и протоколи за планове за развиване на геотермална сила и финансиране на ветропарк, както и документи за съдействие в митниците и публимната администрация.

Важно е построяването на метрото да се забърза, споделя в прессъобщение на Министерството на финансите ръководителят на институцията и някогашен кмет на Белград Синиша Мали, представен от N1. Коментарите му са по време на среща с делегациите на Egis и Alstom, на която, изяснява министерството, е обсъждан разновидността за начало на строителството в края на 2020 година Мали споделя още, че Белград в никакъв случай не е бил " толкоз покрай реализирането на десетилетната ни фантазия ". Според сръбските управляващи друга компания, която ще работи по плана, е китайската Power China. Egis неотдавна завърши с проучване на икономическата аргументираност на плана, а в този момент обработва резултатите му.


" Побързайте с тези дълбоки промени "

Емоционално отразеният от сръбски медии миг пристигна, когато Макрон се обърна пред гостите на събитието до паметника за признателност на франция за помощта на френската войска през Първата международна война, в парка при културно-историческия комплекс " Калемегдан ". Тогава френският президент заприказва на сръбски.

" Време ми е да ви кажа от името на страната си - Франция ви обича, както вие я обичате. Франция знае всичко, което дължи на мъченическата и сърцата Сърбия по време на Великата война (терминът, с който се отбелязва Първата международна война поради последвалото основаване на Кралството на сърби, хървати и словенци - бел. ред.), което дължи на бойците им, починали, с цел да живеем ние свободни, " сподели президентът. " Франция в никакъв случай няма да не помни жертвата на сръбския народ, пролятата кръв, изгнатичество, неизмеримата болежка на оживелите. "

Говорейки и на Вучич, и на " белградчаните ", той увери, че двамата водачи и фирмите ще работят дружно за бъдещето, благодарение на " енергичната днешна Сърбия. " " Да живее Сърбия! Да живее Франция, " сподели още Макрон.

Сред отговорите на Вучич обаче бе и апел на Макрон поради изказванието му, че първо са нужни промени в Европейски Съюз и едвам по-късно - разширение. " Побързайте с тези дълбоки промени, помогнете на Сърбия, тези жители ще ви помнят вечно. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР