Споразумението за свободна търговия с Австралия и Нова Зеландия, за

...
Споразумението за свободна търговия с Австралия и Нова Зеландия, за
Коментари Харесай

Ева Майдел: Демократичните общества, които вярват в свободната търговия, са естествени партньори

Споразумението за свободна търговия с Австралия и Нова Зеландия, за което държавите-членки дадоха мандат за започване на договарянията, би трябвало да е приоритет за Европейски Съюз и да се завърши преди края на мандата на актуалните европейски институции.

По този метод ще дадем явен сигнал, че демократичните общества, които имат вяра в изгодите от свободната търговия, са естествени сътрудници без значение къде се намират по света.

Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) на двустранна среща с посланика на Нова Зеландия за България и заместител дипломат за Европейски Съюз Грегъри Андрю.

Тя се проведев сряда в Брюксел, оповестиха ог пресцентъра само че ГЕРБ.

Двамата разискаха и двустранните връзки сред България и островната страна, в която живеят над 2000 българи.

Посланик Андрюс означи неколкократно увеличената търговия сред двете страни откогато България е в Европейски Съюз, достигаща 23 милиона евро на година.

"Свободното комерсиално съглашение с Нова Зеландия би трябвало да бъде припознато и от бизнесите и обществото и е наше обвързване, като политици да преведем на понятен език отражението на една такава конвенция върху всекидневието ни. Това е методът да осигурим бистрота и пропорция на ограниченията, които ще попаднат в крайния контракт. ", разяснява Ева Майдел.

Н. Пр Андрюс също по този начин изрази задоволството си от работата на българското председателство в последните шест месеца, акцентирайки точно мандата на страните членки за започване на договаряния за комерсиалното съглашение. Майдел и Андрюс разискаха и последните трендове в областта на образованието и уменията и в частност активността на сдружението "Образование България 2030 ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР