Споразумението за свободна търговия на Регионалното всеобхватно икономическо партньорство (РВИП)

...
Споразумението за свободна търговия на Регионалното всеобхватно икономическо партньорство (РВИП)
Коментари Харесай

РВИП ще насърчава развитието на най-голямата туристическа икономическа общност в света

Споразумението за свободна търговия на Регионалното всеобхватно икономическо партньорство (РВИП) ще промени световния модел на развиване на туризма и ще помогне за построяването на най-голямата туристическа икономическа общественост в света. Това се споделя в отчет, оповестен от Международния алианс за планински туризъм и Китайската академия за обществени науки на 16 септември.

Регионалното всеобхватно икономическо партньорство беше подписано през ноември 2020 година от 15 страни от Азиатско-тихоокеанския район: 10-те страни от АСЕАН, Китай, Япония, Република Корея, Австралия и Нова Зеландия. Основната цел на съглашението е последователно унищожаване на митата върху над 90 % от стоките, търгувани сред страните членки.

Докладът демонстрира, че през 2019 година страните от РВИП са приели общо 398 милиона задгранични туристи и са записали 260 милиона изходящи туристи, което съставлява надлежно 29 % и 24 % от общия брой в международен мащаб. Страните са съществени източници на туристи между тях, като да вземем за пример осем от 10-те водещи източника на входящи туристи за Мианмар и Корея са страни от партньорството.

Според Дзин Джун, общоприет секретар на проучвателен център за туризъм, отворените и постоянни интернационалните стопански и търговски връзки ще оказват помощ за усъвършенстване на районната пазарна среда, ще подтикват икономическия и културен продан и ще свържат търсенето и предлагането на туристически услуги и артикули в другите страни.

„ Регионалното всеобхватно икономическо партньорство ще насърчи по-силен стопански цикъл на туризма и неговите страни членки ще се развият във значими интернационалните туристически дестинации с повече от една трета от интернационалните туристически потоци и ползване “, споделя още Дзин.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР