Споразумението за свободна търговия между Сърбия и Китай, което ще

...
Споразумението за свободна търговия между Сърбия и Китай, което ще
Коментари Харесай

Си Цзинпин посреща Вучич, сръбска военна делегация купува ПВО и безпилотни самолети от Китай

Споразумението за свободна търговия сред Сърбия и Китай, което ще бъде подписано в Пекин през днешния ден, ще влезе в действие през май-юни 2024 година, съобщи през днешния ден пред публицисти сръбският президент Александър Вучич, представен от организация Танюг.

 

Президентът на Сърбия сподели в Пекин, където на следващия ден стартира форумът " Един пояс, веднъж ", че в наличието на президента на Китай Си Цзинпин ще бъде подписано съглашение за свободна търговия с Китай. Вучич разясни, че сред Сърбия и Китай няма да има повече мита и посочи, че процедурата по съглашението ще завърши до края на март.

 

Сръбският президент означи, че това е доста значимо съглашение, което е подготвяно шест месеца и че шест работни групи са работили и преговаряли по него.

 

Той похвали Министерството на търговията и сподели, че договарянията не са били лесни. Президентът осведоми, че ще има и двустранна среща с президента на Китай Си Цзинпин.

 

Министърът на защитата на Сърбия Милош Вучевич съобщи нощес, че сръбската делегация, която е на посещаване в Китай, ще има среща с китайското военно управление, с цел да види какви оръжия може да закупи Сърбия от Пекин.

 

В изказване за Pink TV Вучевич посочи, че Белград се интересува най-вече от оръжия в сегмента на противовъздушната защита и безпилотните апарати.

 

„ Ще имаме среща с вицепрезидента на Централната военна комисия. Това е нещо над Министерството на защитата, комбинация от Министерството на защитата и Комунистическата партия на Китай. Достатъчно е да кажа, че негов президент е самият Си Дзинпин и след няколко часа ще се срещна с военачалник, който е от военния контингент. “ - разяснява Вучевич. 

 

Докладчикът на Европейския парламент за Косово - Виола декор Крамон, съобщи, че визитата в Китай на президента на Сърбия Александър Вучич би трябвало да бъде сигнал за Европейския съюз.

 

Фон Крамон разяснява, че до момента в който други са се срещали в Тирана като част от срещата на върха на Берлинския развой, Вучич е избрал да посети Китай.

„ Докато всички се събират за Берлинския развой в Тирана, президентът на страна „ кандидатка “ за Европейски Съюз е в Китай. Това е и сигнал към Европейския съюз. “, написа Фон Крамон в платформата Х. /БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР