Споразумението за сътрудничество в сферата на сигурността между Турция и

...
Споразумението за сътрудничество в сферата на сигурността между Турция и
Коментари Харесай

Чавушоглу: Турция може и да разположи войски в Либия, ако ни помолят

Споразумението за съдействие в областта на сигурността сред Турция и Либия не включва уговорка за разполагане на турски войски там. Това съобщи през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу, представен от Ройтерс.

Изявлението на Чавушоглу бе направено, откакто по-рано тази седмица президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели, че Анкара може да изпрати свои военни в Либия, в случай че Триполи помоли за това.

През ноември турският президент Ердоган и ръководителят на държавното управление на националното единодушие на Либия Файез ал Сарадж подписаха съглашението за разграничение на морските пространства и съглашение за съдействие в областта на сигурността.

Чавушоглу уточни през днешния ден, че съглашението за сигурността е ориентирано основно към образованието на военни, оповестява Българска телеграфна агенция.

Споразумението за сигурността не включва уговорка за изпращане на бойци. Имали сме сходни сделки преди, това е просто осъвременено съглашение. Няма да бъдат разполагани военни, съобщи той на конференция в Анкара.

Нашият президент обаче сподели, че в случай че има сходна молба, можем да помислим по въпроса, добави Чавушоглу. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР