Споразумението за реадмисия на бежанците, подписано между ЕС и Турция,

...
Споразумението за реадмисия на бежанците, подписано между ЕС и Турция,
Коментари Харесай

Турция - страната, приела най-много бежанци в света

Споразумението за реадмисия на бежанците, подписано сред Европейски Съюз и Турция, докара до сериозен спад в мигрантския напън, само че моретата, с които южната страна е заобиколена, се оказват желани направления за трафикантите на хора към западния свят, написа Doğan News Agency, представена от БГНЕС.
През Черно море търсещите по-добър живот се насочат към България и Румъния, през Егейско стигат до Гърция, през Средиземно – до Италия. Мраморно море пък е алтернатива за всички пристанища. При бягството по Егейско море се употребяват най-много надуваеми гумени лодки, до момента в който в другите морета се пътува с кораби, яхти, моторни лодки и риболовни корита.
През последните три години обаче по морския път 527 души изгубиха живота си. През 2015 година са хванати 91 611 бегълци, а след подписаното съглашение сред Турция и Европейски Съюз за реадмисия на бежанците броят им през 2017 понижа до 21 937 души . Въпреки че броят на нелегално идващите в Европа понижава, бягащите от режимите в страните си не се отхвърлят и умишлено рискуват живота си.

Турция съставлява значим директен маршрут за мигрантите към Европа, защото територията й е заобиколена от три страни с море. Организаторите на трафика незаконно печелят от човешките драми, като претрупват с хора плавателните съдове . Бягащите стигат до Гърция и Италия първо през Егейско море и Средиземноморието, а след това се пръскат в другите европейски страни.
Частите на турската брегова защита непрестанно патрулират, с цел да предотвратят нещастията по пътя на вярата. Най-много са случаите на мигрантите от Турция към гръцките острови в Егейско море . Тези, които съумеят да се доберат до отсрещния бряг с гумените надуваеми лодки, се считат за късметлии, тъй като това е първата им стъпка към Европа. Не всеки от бягащите обаче има шанса да оцелее, рисковите проекти за вяра постоянно завършват трагично заради неприятни метеорологични условия или несъразмерния човешки товар в лодките.
Именно съглашението от март 2016 сред Турция и Европейски Съюз за реадмисия на бежанците е фактор за сериозния спад в мигрантския поток към Европа . Според статистиката на командването на бреговата защита, година преди подписването на съглашението са регистрирани 2 430 опита за противозаконен трафик, тогава са хванати 91 611 бегълци и 190 уредници на пътуването им, а 279 души са починали в морето.
През 2016 година, когато съглашението влиза в действие, случаите са 833 със хванати 37 130 мигранти и 118 трафиканти, а починалите са 192 души. През предходната 2017 е маркиран нов спад в миграционния поток – 21 937 души са върнати в Турция при 495 опита да стигнат до Европа, уредниците на трафика им са били 171 турски жители, а изгубилите живота си по пътя са 56 души.

От началото на 2018 година досега са регистрирани 56 опита за противозаконен трафик на 2 448 бежанци и 6-има уредници на прехвърлянето им .
Кметът на турския курортен град Айваджък Юнал Шахин показва, че регионът му е желан от планиралите да стигнат до гръцкия остров Лесбос, защото дистанцията е 5,5 морски благи. „ През последните години в региона идват бежанци от разнообразни страни и тъй като това е най-западната точка на Турция, а и най-близката до Лесбос, отсам се пробват да стигнат до Гърция. Най-големият поток от бягащи беше през 2015, само че в последно време се отбелязва доста сериозен спад. Бреговата защита и жандармерията патрулират в непрестанен режим, а през зимата понижиха и опитите за противозаконните бягства. Но когато времето се затопли, сигурно ще стартират нови опити .
" Убеждаваме мигрантите, които са настанени в центъра за депортация, да не избират рисковете по морския път ", споделя кметът Шахин.
Анадолската организация заяви точния брой на сирийските бежанци в Турция – 3 506 532 души са намерили леговище в страната през последните 7 години . От началото на спора в Сирия през 2011 са починали над 500 000 поданици, а над 5 млн. души са били принудени да изоставен страната си . Още 7 млн. сирийци наложително са се изселили в други региони, а хиляди са намерили гибелта си в Егейско и Средиземно море .
Във краткотрайните центрове за настаняване в турските градове Хатай, Газиантеп, Шанлъурфа, Килис, Мардин, Кахраманмараш, Османие, Адъяман, Адана и Малатия са приютени 228 000 сирийци и 6 500 иракчани. Останалите 3,2 млн. бежанци живеят във всички провинции на Турция, само че най-вече край турско-сирийската граница .

Правителството в Анкара е осигурило достъпа да медицински услуги и обучение, а в лагерите са проведени курсове за професионално образование. Министерството на образованието е привлякло 612 000 сирийски деца в началните учебни заведения. Лекарска помощ в турските медицински центрове бежанците са потърсили 31,5 млн. пъти. Повече от половината сирийски бежанци в света са намерили леговище в Турция.
Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците е оповестил Турция за „ страната, приела най-вече бежанци в света “, а УНИЦЕФ разгласи Турция за „ страната, приела най-вече деца бежанци “.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Анализи и мнения  Страх сковава разделения косовския град Митровица Страх сковава разделения косовския град Митровица  Пречи ли Тръмп на ФБР да го разобличи по отношение на съветската интервенция - наподобява Пречи ли Тръмп на ФБР да го разобличи по отношение на съветската интервенция - наподобява " да "  Ангела Меркел - водачът с стоманени нерви Ангела Меркел - водачът с стоманени нерви  Сили на Съединени американски щати избиха стотици съветски наемници в Сирия - какво в действителност се случи? Сили на Съединени американски щати избиха стотици съветски наемници в Сирия - какво в действителност се случи?  Съдебната промяна на Тръмп - като че ли я е правил КОЙ Съдебната промяна на Тръмп - като че ли я е правил КОЙ Интервю Още Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Борован
Поредният случай на принуждение в профилиран център, в който...
Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Игра на пинг-понг с глави взриви мрежата...
Тези двамата несъмнено са положителни! В дребна зала пред не доста хора те демонстрираха невероятните си умения на една маса за тенис, само че не...
Заплатите на депутатите ще се вдигнат с по... Съвет за електронни медии ще мисли още дали да накаже Българска национална телевизия поради... Цяла нощ църквата в Байлово ще е отворена... Новините: Най-важното за деня, 13 февруари НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Почина датският принц, който по този начин и не с...
Принц Хенрик, роденият като французин брачен партньор на датската кралица Маргрете II, умря, заяви датският двор, представен от БГНЕС. Принц Хе...
Вижте коя кръвна група е най-слаба и най-п... Инджев: В Русия се надига яд поради заги... Трябва да си признаем, че отглеждаме келеш... Разширяват " зелената зона " в София НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Кремъл продължава да отхвърля за починали...
Говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл няма удостоверение за гибелта на съветски военни вследствие на американс...
Над милион българи не работят и не мислят... Кочината на свинското опазване на здравето Ангелкова: Спекулира се с информацията за... Пеевски не върви на работа - хайде и ние!  www.expert.bg  Борисов: Въвеждането на е-управление ще е оценка за министрите Борисов: Въвеждането на е-управление ще...  Франция регистрира рекорден експорт на вино и спиртни питиета Франция регистрира рекорден експорт на вино и...  И Българска народна банка се сети да предизвестява за рисковете при търгуване с криптовалута И Българска народна банка се сети да предизвестява за рисков...  Икономиката на Европейски Съюз с най-бърз растеж от 2007 година насам Икономиката на Европейски Съюз с най-бърз растеж от 200...  www.iwoman.bg  Николета се изясни в обич на Ники Михайлов (снимка) Николета се изясни в обич на Ники Михай...  Секси щерка и майка й наподобява като сестри (снимки) Секси щерка и майка й наподобява като сес...  Любовното писмо, което в никакъв случай няма да прочетеш Любовното писмо, което в никакъв случай няма да прочие..  Бъдете деликатни с топ офертите за Св. Валентин Бъдете деликатни с топ офертите за Св....  http://www.sportlive.bg  Фенове посрещнаха тима на Милан във Варна Фенове посрещнаха тима на Милан във Ва...  Мино Райола пробва да си уреди още един затлъстял чек от трансфер Мино Райола пробва да си уреди още един...  Млада звезда на Барселона изнудва отбора за по-висока заплата Млада звезда на Барселона изнудва отбора з...  Трудно, само че сполучливо начало за Григор в Ротердам Трудно, само че сполучливо начало за Григор в Ро... Интервю Още Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Борован
Поредният случай на принуждение в профилиран център, в който...
Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Кметът на Тетевен сезира основния прокурор за продажба на част от Нови Най-четени Най-коментирани Турция - страната, приела най-вече бежанци в света... 18 0 Борисов: Ден по-рано да стане ТОЛ системата - 1,5 млн. лева повече събр... 87
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР