Споразумението за разрешаването на търговския спор между Китай и САЩ

...
Споразумението за разрешаването на търговския спор между Китай и САЩ
Коментари Харесай

САЩ и Китай са близо до търговска сделка

Споразумението за разрешаването на комерсиалния спор сред Китай и Съединени американски щати може да бъде подписано на 27 март. Преговорите са в финален етап, оповестява вестник „ Уолстрийт джърнъл “.

Американският президент Доналд Тръмп и неговият китайски сътрудник Си Цзинпин ще подпишат съглашение за разрешаването на комерсиалния спор сред двете страни на 27 март във Флорида, оповестиха добре осведомени източници, представени от изданието.

В рамките на контракта Китай може да намали митата за импорт от Съединени американски щати, в това число на аграрни артикули, коли и артикули на химическата индустрия. В отговор Вашингтон последователно ще анулира наказателните мита, наложени на китайския импорт. Част от идния контракт може да бъде и покупката на американски полутечен газ на стойност 18 милиарда $ от Пекин.

Според представителите на двете страни договарянията за урегулиране на комерсиалния спор са в финален етап, реализиран е „ значителен прогрес “, само че и американското, и китайското управление е недоволно, че изискванията за другата страна са прекомерно преференциални.

Представител на откриващата се на следващия ден сесия на Общокитайското заседание на народните представители предизвести Съединени американски щати да се въздържат от политика на борба, наблягайки, че двете страни могат да получат единствено полза от съдействието между тях. Той акцентира, че Китай уверено ще пази своя суверенитет и ползи в областта на развиване.

По мотив на маркирания прогрес при договарянията Тръмп се отхвърли от ултиматума към КНР за реализиране на съглашение не по-късно от началото на март. Това значи, че опасността от въвеждането на наказателни мита върху китайския импорт на сума 200 милиарда $ за момента е отстранена. /ДВ и БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР