Споразумението за оттегляне е справедливо, балансирано и предоставя правна сигурност,

...
Споразумението за оттегляне е справедливо, балансирано и предоставя правна сигурност,
Коментари Харесай

Европарламентът ще отхвърли сделка за Брекзит без предпазен механизъм за ирландската граница

Споразумението за отдръпване е заслужено, уравновесено и дава правна сигурност, означават евродепутатите в резолюция, която удостоверява още веднъж поддръжката на Европейския парламент за " проведен Брекзит ", заяви пресслужбата на институцията.

Европейският парламент продължава да поддържа " проведено отдръпване на Обединеното кралство " въз основа на към този момент постигнатото Споразумение за отдръпване, потвърдиха евродепутатите в резолюция призната през днешния ден с 544 гласа " за ", 126 гласа " срещу " и 38 " въздържал се ".

Документът също акцентира, че съществуващата договорка зачита " алените линии " на Обединеното кралство и правилата на Европейски Съюз, предоставяйки заслужено и уравновесено решение.

Правна сигурност

Парламентът акцентира, че съглашението пази правата и житейските избори на жителите на Европейски Съюз и на английските жители, дава механизъм за финансово споразумяване на отговорностите на Обединеното кралство, и дава отговор на настояването на Обединеното кралство за временен интервал. Споразумението за отдръпване в допълнение дава нужния защитен механизъм, който резервира актуалната обстановка в Ирландия посредством отбрана на Споразумението от Разпети петък и гарантиране на съдействието сред Севера и Юга.

В резолюцията членовете на Екологичен потенциал показват готовността си за връщане към първичното предложение на Европейски Съюз за защитен механизъм, предопределен единствено за Северна Ирландия. Те също по този начин приветстват разглеждането на " различни благоприятни условия ", в случай че са правно и оперативно надеждни и дават отговор на управителните правила на Европейски Съюз. Те обаче акцентират, че няма да разрешат утвърждение за Споразумение за отдръпване без защитен механизъм.

Предпазният механизъм е защитна уговорка, чиято цел е да се попречи на завръщането на физическа граница сред Ирландия и Северна Ирландия, която е част от Англия. Цяла Англия би останала в митнически съюз с Европейски Съюз според съглашението на Тереза Мей с Брюксел, което бе отхвърлено от английския парламент и Борис Джонсън. Премиерът упорства да няма защитен механизъм, който съгласно него ще е спънка за Англия да подписва двустранни съглашения за свободна търговия.

Англия: напълно виновна при Брекзит без договорка

Във връзка с последните развития в Обединеното кралство, евродепутатите акцентират, че Обединеното кралство би поело цялата отговорност за отдръпване без съглашение и сериозните последици от това.

Парламентът също акцентира, че сюжет без съглашение не би премахнал уговорките и финансовите отговорности, отбраната на правата на жителите, както и спазването на Споразумението от Разпети петък, които са нужни предварителни условия за поддръжката на Парламента за всевъзможни бъдещи връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Във връзка с това, евродепутатите приветстват подготвеността и ограниченията за обмисляне в изключителни обстановки при " сюжет без договорка " от институциите на Европейски Съюз и страните членки.

Гражданите остават главен приоритет

Гарантирането на правата и житейските избори на жителите на Европейски Съюз в Обединеното кралство и на английските жители в Европейски Съюз остава главен приоритет на Парламента, като евродепутатите показват тяхната угриженост по отношение на използването на схемата на Обединеното кралство за уседналост. Те предизвикват останалите 27 страни членки да одобряват великодушен и пореден метод в това отношение, и да подсигуряват правната сигурност на английските жители, пребиваващи в Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (716)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР