Споразумението за износ на украинско зърно от пристанища в Черно

...
Споразумението за износ на украинско зърно от пристанища в Черно
Коментари Харесай

Удължиха зърнената сделка за още 120 дни

Споразумението за експорт на украинско зърно от пристанища в Черно море, което трябваше да изтече на 18 март, е възобновено, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, само че не посочи за какъв интервал е удължаването.
Сделката за зърнения кулоар, която е най-важният въпрос на помиряването след започването на войната дружно с размяната на пандизчии сред Русия и Украйна, изтичаше на 18 март. В резултат на нашите договаряния с двете страни, осигурихме удължение на съглашението.
Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция

Украинският министър на инфраструктурата Олександър Кубраков съобщи, че съглашението е удължено със 120 дни. Русия в началото прикани за възобновяване на договорката единствено за 60 дни, половината от периода на предходното удължение, а Украйна настояваше за 120 дни.

Черноморската зърнена самодейност, осъществена с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година, дава опция за експорт на зърно от три украински пристанища. Тя беше удължена през ноември и е в действие до 18 март.

Милиони тонове зърно и други хранителни артикули бяха изнесени от украинските пристанища, подпомагащи по този метод понижението на цените на храните, достигнали рекордни равнища в световен аспект.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР